Gyurcsány Ferenc csütörtökön Brüsszelben – uniós politikusokkal való találkozói után – magyar újságírókkal beszélgetve azt kérte a magyar lakosságtól, hogy győzze le a félelmeit a menekültekkel kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddtől csütörtökig tartott brüsszeli programja során a migrációról Dimitrisz Avramopulosszal, az illetékes görög EU-biztossal folytatott eszmecserét. Azt a tájékoztatást kapta tőle, hogy a brüsszeli bizottság az Olaszországban és Görögországban tartózkodó menekültek 40 százalékát – 40 ezer embert – akar szétosztani a többi uniós országban, enyhítendő az olaszokra és görögökre nehezedő terhet.

Gyurcsány szerint Magyarországnak emberiességből, mondhatni keresztényi lelkiismerettől vezérelve, teljesítenie kell ezt az uniós kötelességét. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország évről évre hatalmas összegű uniós támogatásban részesül, és most mintegy 7-800 ember befogadását kérik tőle.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Akiben nincs segítő készség, az most sem fog segíteni.
A tapasztalatom az, hogy aki szegény, az segít a másik szegényen. Rengeteg ilyen eset fordult már elő és lesz is még.
Aki ide akar jönni, jöjjön, hiszen sokkal több a kivándorló, mint a bevándorló. A mi szociális hálónk lyukas, neki sem jut több, mint egy itt élőnek.
De ha tud dolgozni, dolgozzon, boldoguljon, akár az itt élők. Mert emberek vagyunk - elsősorban emberek.
Ezt csak az érti meg, aki tényleg rászorult már segítségre és boldogan viszonozza másnak, ha módjában áll. Ha nem áll módjában, legalább nem akadályozza, nem lehetetleníti el, hogy más tegye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Freewolf: 09:31 De még nagyobb tragédia, ha valaki sötét fejjel és lélekkel azt hiszi, hogy a bőr színének ehhez köze van és nagyon büszke, hogy neki a bőre nem sötét :-D
Freewolf
@JAJMÁR: Te is és a többi lelkes demokrata azt gondoljátok, hogy a cigányokkal kapcsolatban az a baja a többségi társadalomnak, hogy barnább a bőrük? Akkor igen el vagytok tájolva! A japánoknak sárgább a bőre, mint az európaiaknak, mégis hallottad valahol, hogy a japánokkal valakinek is baja van? El kéne gondolkodni először és csak aztán szólni! :-)
JAJMÁR
@Freewolf: 10:03 Nem te vagy a többségi társadalom, esetleg egy tagja, de én is oda tartozom. Ugyan már, meg ne mondd nekem, hogy mit miért gondol a többségi társadalom, hát milyen alapon? (Főleg, hogy én mit gondolok... messze jársz attól te!)

De éppen ezt próbálom neked magyarázni, hogy nem a bőr szín a lényeg, és örülök, ha legalább ez átment.
Freewolf
@JAJMÁR: Liberális és "demokrata" barátaink, mint épp akár te is, mindig a bőrszínen lovagoltok és az előítéletességen.
Mint már annyiszor, mint amikor a gyógypedagógián tanítottam a megfontolva haladókat, hozok egy példát. Két család hatvan fővel verekedett botokkal és szamuráj kardokkal.
Na kikre gondoltam? Nem lehet ebből jól kijönni, mert vagy saját magad szerint is rasszista kijelentést fogysz tenni, vagy hülyének néznek! Választhatsz! :-)))))
JAJMÁR
@Freewolf: Kedves gyógypedagógián tanító, a hozott példádra és a feltett kérdésedre a válasz rém egyszerű! Ha te meghallanád, hogy 2 család hatvan fővel verekedik botokkal és szamuráj kardokkal, akkor te valószínű, hogy azt gondolnád, ezek cigány családok!
(Pedig lehet, hogy egy maffiaharc, ahol a botosok megelégelték, hogy a szamurájkardosok kifosztják őket :-DDD)
Freewolf
@JAJMÁR: Életszerű példáddal most csöppet elbizonytalanítottál! Naháááááát! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.