Tiborcz István eladta közbeszerzésben érintett cégeit, mert úgy értékelte, túl sokat támadják emiatt családját. A sikert sikerre halmozó Elios Zrt.-t az a West Hungária Bau vette meg, amely a Várkert Bazár felújítását is végezte, de nyert megbízásokat a fideszes vezetésű Győrben és ők voltak a Bálna generálkivitelezői – tudta meg a VS.hu.

Tiborcz a Green Investments nevű cégén keresztül volt érdekelt az Eliosban, így ettől vált meg április 28-án. Igaz, ez még egy technikai hiba miatt nincsen bejegyezve, mert az illetékes bíróság még nem jegyezte be a tulajdonosváltást.

A West Hungária Bau Kft. – amely a frissen alapított, WHB Befektetési Kft.-n keresztül vette meg a Green Investments-et – Paár Attila tulajdona, aki 9,3 milliárdos vagyonával a 78. helyen szerepel a leggazdagabb magyarok listáján. Paár egyébként a Magyar Judoszövetség alelnöke is.

A West Hungária Bau tavaly 20 közbeszerzést nyert és szerződéseik összértéke meghaladta a 21 milliárd forintot. A VS megkereste őket, hogy mennyiért vették meg az Eliost, de még nem válaszoltak.

Tiborcz maga egyébként nem száll ki az üzleti életből: bár márciusban a keszthelyi kikötő-bizniszből is kiszállt, megvásárolta a HCS Experts Kft. nevű céget, amelynek a nyilvántartás szerint információ-technológiai szaktanácsadása fő tevékenysége, és tavaly 553 millió forintos forgalom mellett 50 millió forint adózott nyereséget termelt – írta a lap.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Maffia családban marad az arany tojást tojó tyúk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Felszínre buggyant ismét egy stróman, aki nem mellesleg milliárdos. Nagy sszegben mernék fogadni, hogy neki is vannak strómanjai. Paár Attika igazgatja ezentúl Pistike milliárdosságához vezető utat. Ő csengeti majd ki a hozamokat és, ha majd lecsitulnak a szelek jó pár év múlva, papíron visszakerül a cég a Pistike tulajdonában és mindenki boldogan éli tovább zsíros életét. Mészároslőrinc is egy stróman.
justhpeter
Ha minden ilyen jó egyes városok és falvak miért kifogásolják a gyenge világítást ? Van stróman, vagy nincs stróman ha a munka sz@r az lesz a jövőben is.
Desischado
Ez szerintem is stróman, arra szolgál, hogy tisztára mossa a pénzt, na meg, hogy gyűjtsék a vagyont egy titkos számlára, vagy offshore cégekbe mentsék! Be akarja biztosítani magát a vő, hogy mire eljön a bukás, addigra már milliárdok legyenek a számláin! És természetesen ne lehessen lenyomozni a pénz eredetét!
human
"a nyilvántartás szerint információ-technológiai szaktanácsadása fő tevékenysége"
Na ezzel lehet majd 0 munkával tízmilliókat keresni. Számlagyár lesz ez is.
mate03
@Desischado:A maffia államban,mindenki tudja a saját helyét! Olyanok mint egy jól működő TSZ! A hasznon osztozkodnak,ki-ki-beosztása és rangja után!Ez a maffia törvénye!
Kongo
Okos húzás. A cégek értéke attól függ, mennyire kedveli a miniszterelnök a cég tulajdonosát. Az érte kapott pénznek viszont nincsen szaga, a miniszterelnök érdekeivel ellentétesen vagy neki nem tetszően is fel lehet használni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.