A Miniszterelnökségnek most sikerült arra reagálni, hogy kedden bejelentették: az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort. Később kiderült, hogy a cég vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége még több fideszesnek megy neki, név szerint Lázár Jánosnak, Deutsch Tamásnak, Gulyás Gergelynek és Pelczné Gál Ildikónak is.

A Miniszterelnökség válasza szerint magát kell beperelnie Dobrev Klárának, ha komolyan gondolta, hogy a "nyilvánvalóan valótlan kijelentéseket" így kellene megtorolni. Ő ugyanis sajtóközleményében azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és DK-elnök cége nem nyert másfél milliárd forintos szerződést az Európai Bizottságtól, a "konzorcium megbízási díja ennek az összegnek kevesebb, mint egytizede". Ezzel szemben az EB hivatalos tájékoztatásában az áll, hogy a szerződés eredetileg becsült értéke 5 millió euró – érvelt a Miniszterelnökség.

Ez az összeg pontosan másfél milliárd forint, és mivel annak kevés az esélye, sőt teljességgel kizárt, hogy az Európai Bizottság állítson valótlant, Dobrev Klára tájékoztatta félre a hazai közvéleményt. Nem számolunk azzal, hogy Gyurcsány Ferenc felesége elismeri a tényeket.

- írták.

A tárca kitért arra is: az egész feljelentési dömping ködösítés csupán. A szerződés amúgy egyértelmű keretadataival azért zsonglőrködik az Altus, mert így akarják elterelni a figyelmet arról a védhetetlen helyzetről, hogy ugyanazok fogják a 2014-2020-as fejlesztési ciklust értékelni, akik már jelentős károkat okoztak – akkor még hivatalaikban ülve – a 2007-2013-as időszakban – részletezték vádjaikat.

A magyar kormány továbbra is értetlenül áll az előtt, miként nyerhetett megbízást az a konzorcium az Európai Bizottság tenderén, amelyiket a politikailag egyértelműen elkötelezett Altus Zrt. vezet. Csak remélni tudjuk, hogy egyszerű figyelmetlenségről volt szó Brüsszelben és nem így akarják támogatni a magyar ellenzéket, ami alapvetően ellentétes lenne az Európai Unió szellemiségével

- zárult a közlemény.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mikor értik már meg nem egyedül az Altus kapja a pénzt hanem 11 céggel együtt .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Rettegnek a fidesznyikek !
Van is miért !
Szép Károly
Lökött ez az agyament "vezérigazgatócska"...
Lackó50
Az a baj, hogy nem magukat kell ellenőrizni, mert akkor semmi hibát nem találnának és menne vissza a jelentés, hogy itt aztán teljes gőzzel dübörög a gazdaság. Nagyon be vannak ijedve attól, hogy valami kiderül és akkor majd jön a bünti. Ha nem lesz támogatás, akkor nem lesz mit lenyúlni. Majd úgy járnak, mint a Gömöri a Coca Colával és a Telekommal.
evacica
A fideszes bagázs már megint undorító módon csúsztat és az agy mosott híveit hülyíti! Kár ezerszer elmondták, hogy többcégi nyert, több éves munkát takar ami elemző munka, és Mo. az osztrákok elemzik!, A Gyurcsány fóbia a fidesznél változatlan! Helyes, hogy Dobrev Klára perel, sok sikert!!!
nezelodo
Ami igaz az igaz, a Századvégnek kellett volna nyernie, esetleg az e témában is jól teljesítő M.Lőrincnek. A Századvég persze lehet, hogy nem pályázott, mert nem tudott egy sikeres referenciát felmutatni a bukta miatt az amcsi olajos cégnél! Ennek persze csak a V. Ildi a megmondhatója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.