A bérek rendezéséért tüntettek a szociális ágazat szakszervezetei pénteken a fővárosban.

A Becsapva és kisemmizve címmel meghirdetett demonstráció a Kodály köröndről indult, majd az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével, az Alkotmány utcán keresztül a Kossuth Lajos térre vonultak a tiltakozók.

Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke az Alkotmány utca és a Kossuth Lajos tér találkozásánál felállított színpadon azt mondta: a szociális ágazat mind a 93 ezer tagja létbizonytalanságban tengődik és a szegénység ellen küzd.

Hangsúlyozta, hogy már többször felemelték szavukat az alacsony bérek miatt, és sokszor utcára is vonultak emiatt, de a kormány mégsem teljesítette követeléseiket.

"Véget ért a párbeszéd" – mondta és összefogásra buzdította a résztvevőket, mondván, "elég volt a becsapásból és a kisemmizésből".

MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Erről vajon miért nem beszélt az ötéves eredménylistája ismertetésében a csököttagyú miniszterelnök. Az is eredmény, hogy lassan minden foglakozási ágat maga vagy egymás ellen fordított. Igaz, a fideSS-kdnp ezt pozitívnak értékeli. Rogántól, Harrachtól nem is várok mást.
bakegya
@justhpeter: azért nem beszél soha a lényegről,mert el se tudja képzelni azt, hogy űt is érheti baleset,vagy ezetleg pelenkázni kell és akkor szüksége lehet a szakszerű ellátásra.
Ja és azt hiszi pénzért mindent meg lehet kapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.