Május 31-étől megváltozott a Széll Kálmán tér forgalma. A módosítások a tömegközlekedési, gyalogos és közúti forgalmat is érintik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Nem lesz könnyű az átkelés, az MTI fotóin látható, hogy a téren kaotikus állapotok uralkodnak, mindent beborít a törmelék, a gaz, az építési hulladék.

Elkészül a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút-Széll Kálmán tér csomópontban az eredeti forgalmi renddel csaknem megegyező rend szerint lehet majd közlekedni.

A Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorba jelenleg átvezető ideiglenes átkötő utat lezárják, a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér előtti szakaszán feloldják a sávlezárást.

A Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti, alsó szakaszát mindkét irányba lezárják, csakúgy, mint a tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást, ezért áthelyezik az 5-ös, a 16-os, a 16A, a 21-es, a 21A, a 22-es, a 22A, a 91-es, a 102-es, a 116-os, a 128-as, a 129-es, a 149-es, a 155-ös, a 156-os, a 222-es, a 916-os, a 922-es, a 956-os, a 960-as és a 990-es busz megállóit.

A gyalogosokat érintő legfontosabb változás, hogy a Várfok utca Széll Kálmán tér felőli, alsó végén a Krisztina körút és a tér északi része között ideiglenesen nem lehet majd közlekedni. A Széll Kálmán téren belül a kijelölt gyalogosfolyosók vezetése nem változik.

Gettófíling
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)Gettófíling
Támad a természet
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)Támad a természet
Merre van az arra?
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)Merre van az arra?
Átjutni valahogy...
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)Átjutni valahogy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.