Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla és új eljárásra utasított hétfőn kihirdetett másodfokú végzésével az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt 94 éves Biszku Béla ügyében.

Az ítélethirdetés indoklása még tart.

Biszku az 1950-es évektől az állampárt vezetéséhez tartozott, 1956 után volt belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes. A vád szerint Biszku Béla a forradalom leverése után részt vett a karhatalom megszervezésében és irányításában.

Ítélet helyett új eljárást rendeltek el a Biszku-perben

Tavaly májusban az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék nem jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte Biszku Bélát felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel és bűnpártolással megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmények miatt.

Az ügyész az eljárás során a cselekmények súlyára tekintettel életfogytiglant kért, a védelem viszont felmentést.

A vádlott érdemi vallomást az eljárásban nem tett, de bűnösségét mindvégig tagadta.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
"...részt vett a karhatalom megszervezésében és irányításában."
Basszus, hát az volt a dolga! Ennyi erővel be lehetne csukni az összes belügyminiszter, amikor bármilyen tüntetést leveretnek a rendünk őreivel és a sintérsanya robbantgatásairól se feledkezzünk meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@gulyasgyula: Én tudom amit leírtál,csak az a baj,hogy nem mindenki. Főként nem a "titán" politikusok, /titán tudjátok valamire használni,mert semmihez nem ért / akik így akarnak kitűnni .
Akkora bátorságuk,hogy nem győznek rugdosni a "döglött " oroszlánba. Nem is ismerik a múltat.Nézd meg a politikusainkat.Megy a "vagdalózás" ezerrel,holott az ország építése,a jólét megteremtéséért lettek megválasztva.
eugen4402
Mellesleg nem tudom, hány embernek néznék el azt a cirkuszt, amit Novák E. rendezett a tárgyalóteremben. Talán egy kiadós pénzbüntetés elvenné a kedvét a Bíróság folyamatos sértegetésétől.
Senara
Bűnös vagy nem ebbe nem akarok belemenni , de ott van Pozsgay , Szűrös akik szintén felelős beosztásba voltak és a többiek akik kiszolgálták az akkori rendszert !Egy embert pellengérre állítani évtizedekkel "módszerváltás" után nevetséges .
szaboria1
Igaza van a bírónak mert nem egy történész állás foglalása a mérvadó.
gulyasgyula
@sokanvagyunk: A rossz döntésről csak annyit ha Ukrajnában a Majdanon fegyveresekkel leverik a tüntetést lett volna 1-2 száz halott a világ felhördült volna , de nem halt volna meg többezer ember ,nem let volna szétbonbázva több 10000 ember háza , városok , utak , munkahejek ..Melyik lett volna a jobb döntés ?? Nem lett volna demokratikus de most nem lenne ennyi áldozat.. Az U S A , a NYUGAT a szabadeurópa rádió, ugyan ezt játszotta el velünk 1956-ban , előbb biztatott aztán magunkra hagyott bennünket ..Ekkor kellett dönteni az akkori vezetőknek , igy lett kevesebb áldozat ..Jó vagy rossz utólag könnyü okosnak lenni ..Akik most BISZKUT hibáztatják azok a hazza árulók , országtolvajai ..
kukac50
Mit szórakoznak egy 94 éves emberrel? Népellenes tettekkel, népirtással a mostani kormány tagjai ellen is lehetne eljárást indítani,
Most veszik el a 60 éves rokkantaktól a 29 ezer forintos járandóságukat, dolgozni küldik Őket,de nincs hova,nem mehetnek el öregségi nyugdíjba. Dolgozni kell, az nem számít,hogy nem bír.
most is a legszegényebbektől vesznek el,akik csak épp,hogy nem haltak éhen,főleg az egyedül élők,ennyi pénznél halálra ítéltettek!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.