Ma a parlamentben Vona Gábor kijelentette, pártja nem kívánja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, de módosítani kell a csatlakozási szerződést, és népszavazást is szeretnének tartani. Ez a programja David Cameron brit miniszterelnöknek is – hívta fel a figyelmet, rámutatva arra, hogy szerinte ez egy legitim álláspont.

Vona Gábor felidézte azt is, hogy 2012-ben tüntetést szerveztek az EB budapesti székháza elé, ahol "valóban felgyulladt egy uniós zászló". Szerinte ez akkor – egy kötelezettségszegési eljárás indulásakor, illetve a kohéziós alapok felfüggesztésekor – lélektanilag és érzelmileg vállalható volt. Hozzátette: ugyanakkor a békemenetes vezetők is a kilépés megfontolása mellett voltak, illetve Kövér László házelnök is beszélt erről. A csatlakozási szerződés módosítása – mondta a Jobbik elnök-frakcióvezetője – az élelmiszeripar talpra állítása miatt fontos.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára üdvözölte, hogy Vona nem akar kilépni az EU-ból, de meglepi a Jobbik "állandó színeváltozása", ami szerinte "nem damaszkuszi út, hanem kaméleon szerep felvétele". Majd azt kérte a Jobbiktól: mondják meg az igazságot uniós tagok akarnak-e maradni, és szégyellik-e a zászlóégetést. Az államtitkár úgy fogalmazott: micsoda eufemizmus, hogy felgyulladt a tüntetésen egy zászló, biztos valaki nagyítót tartott felé, átsütött rajta a Nap és felgyulladt. A fideszes politikus véleménye, hogy Vona nem vállalja a felelősséget a történtekért, mint ahogy a Népszabadság exfőszerkesztője, Murányi Marcell sem vállalta a balesetéért – fejtette ki (igaz, Murányi lemondott posztjáról, miután megtudta, hogy a baleset áldozata meghalt – a szerk.)

A zászlót önök felégették

- nyomatékosította.

Az Index szerint ekkor a már korábban is bekiabáló jobbikosok felzúdultak, és bár nem lehetett hallani pontosan, hogy miket ordítoztak, de L. Simon kérte, hogy vegyék jegyzőkönyvbe, amit egyikük mondott:

úgy kezdődött b..., úgy folytatódott, hogy meg.

Hogy melyik képviselőnek sikerült ezt összehoznia az ország házában, az nem derült ki.

Ezt követően L. Simon emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az uniós és a NATO-tagság mellett foglalt állást. Az államtitkár azt kérte, végre tisztességesen fogalmazzák meg, hogyan akarják módosítani a csatlakozási szerződést és miről akarnak népszavazást tartani. Szerinte az élelmiszeripar fejlesztése elképzelhetetlen lenne az EU nélkül – közölte.

Frissítés: A Jobbik az alábbi közleményt adta ki az eset kapcsán:

L. Simon László magából indult ki, amikor a parlamenti ülésen Bécsben nyitott cukrászdák helyett Bécsben nyitott bankszámlákról szóló bekiabálást "b" kezdőbetűs káromkodásnak értette, s felszólalásában így kérte jegyzőkönyvezni. Mint közismert, az Orbán-kormány jelenleg miniszterelnökségi, korábban kulturális államtitkárának közpénzből megjelentetett versei tartalmaznak olyan trágár, ráadásul öncélúan obszcén szövegeket, melyek egyébként jogos felháborodást keltenének, ha az Országgyűlésben elhangzanának. Mivel az L. Simon László által állított káromkodás nem történt meg, így az államtitkártól követeljük, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén nyilvánosan kérjen bocsánatot, kövesse meg az ügybe kevert jobbikos képviselőket!

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Én nem szeretem az erőszakot, de ha ezt az L. Szájmont valaki képen tolná, hááát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
L.Simon László úrral ritka intelligens államtitkárra tett szert a fidesz,ez kihallatszik minden meg-
szólalásában.
reseva
Vonáék mosakodnak és helyezkednek. Most nagyon kell ügyelni a pedigrére, mert most még- úgy tűnik - nekik áll a zászló. Reméljük, nem sokáig.
kata53
Miért kellene nekünk David Cameront majmolni?
papa.49
@reseva: El kell törni a zászlórudat...
fütyi
Az L Simon napja ma vagyon,
Ezért, hát a tarka kutya szarja nyakon.
Freewolf
Nem bír toszni L Simon, hogy ekkora hír lett belőle?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.