Bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc ellen vagyoni helyzete és állítólagos oroszországi cége miatt tett feljelentést – értesült az atv.hu.

Orbán Viktor jó barátját még a fideszes Tényi István jelentette fel, mert véleménye szerint Mészáros nem tudott elszámolni azzal, hogy 2014-es vagyonnyilatkozatában az előző évihez képest 700 millió forintos betéti megtakarítása 80 millió forinttal, 620 millió forintra csökkent.

Tényi azért is a rendőrökhöz fordult, mert az Index talált egy Oroszországban bejegyzett céget, amely szintén Felcsút polgármesteréhez tartozott, ám nem szerepelt a vagyonnyilatkozatban.

A rendőrök többek közt az alábbiakkal indokolták, hogy nem kezdenek nyomozást egyik ügyben sem:

- "az internetes sajtóanyagban szereplő cirill betűs, – hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási – adatok hitelességét alátámasztó tények, adatok beszerzésére tett egyéb intézkedések eredményre nem vezettek", ergo a nyomozók nem találták meg Mészáros orosz cégét, amit az Index viszont igen

- "a 80 millió forintos betéti megtakarítás csökkenés nem kelti annak gyanúját, hogy a vagyonnyilatkozat valótlan adatokat tartalmazna, ugyanis számos oka lehet a pénzösszeg vagyonnyilatkozatban fel nem tüntetésének, amely lehetőségek bűncselekmény gyanúját nem keltik"

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Emlékeztetőül: Akinek viktor szopkin a barátja az könnyen gazdagodik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@Mirabilis: ...akkor már én le sem írom
szaboria1
Jakérem amíg Sanya a főrendőr nem is lesz.
sentinel216
Ez ugyan az a trükk, mint amit a Vida Ildikóval műveltek. Minden bizonyítékot eltakarítottak, aztán a köpcös nagy hangon megfenyegeti Vidát, hogy jelentse föl az amerikai diplomatát. Tudták, hogy semmi nem lesz belőle. Most ezzel a Tényivel játszatták el a nagy feljelentés drámát, aminek persze megint semmi értelme. Kaya Ibrahim óta tudjuk, a fideSS nagyon ért a cégek eltüntetéséhez.
Mobil123
@human: de ők nem olvassák a Propellert , az Indexet meg még úgy sem :-D
nezelodo
Miért nem az újságírók nyomoznak, jobb rendőrök mint a valódiak. Ja hagy akkor folytonos biliborogatás jöhetne, visszaszorulna a korrupció, úgy meg már nem üzlet politikusnak állni.
nezelodo
@Mirabilis: Kérhettek volna egyik volt polgijuktól orosz fordítási segítséget, hiszen évekkel ezelőtt vett magának orosz nyelvvizsga bizonyítványt, még Hofi is megemlékezett a tranzakcióról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.