"A "tahóság elleni reménytelen küzdelem" jegyében levelet kaptunk egy olvasónktól, Zsolttól, akit kiakasztottak Magyarisztán parkolási szokásai.

Zsolt azt írta:

Budapesten, a XIII. kerületi Marina Parton csináltam ezeket a képeket, ahol valaki – talán egy sportoló – csakis kizárólag ilyen módon szokott parkolni.

(Két alkalommal fotóztam így le, de nem lenne nehéz többször is.)

Egyébként a Marina Part olyan, mintha valami erőtér lenne itt, és mindenkinek elmenne az esze, ahogy ide betéved. Vonatkozik ez a közlekedésre és a parkolásra mindenképp, így a képeken látható helyzet nem extrém errefelé, de azért meglepő, hogy szponzori autóval sem tudja magát valaki visszafogni.

- zárta szomorú sorait.

A történetben különösen lehangoló, hogy nem kell sokat kutakodni, ha az ember többet szeretne megtudni az autón olvasható szponzori feliratról, a "Rio Klub"-ról. Ugyanis még két hete sincs, hogy az alábbit írta a kezdeményezésről a Magyar Olimpiai Bizottság:

Szerdán hivatalosan is elindult a sporthőseinket támogató Rio Klub. (...) A Rio Klubhoz páratlan szakmai és üzleti összefogással vállalatok is csatlakoztak, hogy a klubon keresztül támogatást nyújtsanak azoknak a sportolóknak, akik hazánkat várhatóan képviselni fogják a 2016-os riói olimpián, segítve őket a felkészülésben. Ez alkalommal öt sporthős vehette át az Audi A3 limuzinokat: Dudás Miklós (kajak-kenu), Joó Abigél (judo), Szász Emese (vívás), Tobai-Sike Renáta (sportlövészet) és Ungvári Miklós (judo).

(...) Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke kiemelte: „Mi, akik a Rio Klubot létrehoztuk és működtetjük, hiszünk abban, hogy ezzel a személyes támogatással egy kicsit mi is részesei lehetünk a sikernek. Tesszük a dolgunkat annak érdekében, hogy Magyarország sporthősei diadalt arassanak a 2016-os nyári olimpiai játékokon is. Ugyanis ők hozzák nekünk a dicsőséget, ők azok, akikre minden magyar büszke. Értük dobban a szívünk!

Persze hozzá kell tenni: nem tudni biztosan, hogy tényleg a fent említett élsportolók közül került-e ki a notórius szabálytalanul parkoló vagy esetleg más is használ-e hasonló szponzorautót, de hogy mindenképpen ciki és sportszerűtlen a dolog, az biztos.

Ha Önök is láttak tahóságot és ezt megosztanák, akkor ne habozzanak képpel együtt megírni a [email protected] címre!"

Vajon ennyire nem tud parkolni...
Olvasói fotóVajon ennyire nem tud parkolni...
... vagy csak nem akar?
Olvasói fotó... vagy csak nem akar?
"Értük dobban a szívünk!" - olvasható a kocsi oldalán...
Olvasói fotó"Értük dobban a szívünk!" - olvasható a kocsi oldalán...
Az elhaladó autósoknak nem biztos, hogy ilyen kedves gondolataik voltak.
Olvasói fotóAz elhaladó autósoknak nem biztos, hogy ilyen kedves gondolataik voltak.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Mondjuk nem értem. Van ugye a Magyar Olimpiai Bizottság. Kap pénzt az államtól, azt felosztja a klubok között, akik továbbítják - vagy nem - a sportolókhoz.
Kiegészíthetik a keretet szponzorok pénzével is. Akik a Magyar Olimpiai Bizottságnak utalnak.
Akkor mi a fenének hoznak létre egy újabb "sóhivatalt" a bizottságon belül?
Hogy legyen elnöke, elnökségi tagok, felügyelő bizottsága stb.
Nem lenne egyszerűbb, ha kiiktatnánk őket, és a fenntartásukra elköltött pénzt inkább további sportolók támogatására - vagy akár a tömegsportra- költenénk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ticsi
@Horizont: olvasd már el kicsit jobban amit írtam.
Ticsi
@Horizont: pont az ilyen vamzerek miatt hagytam ott azt az országot. Éljetek a saját kis egymást fikázós, fúrkálós, mindenkibe belerugós életetekben. Mert csak ez a fontos, hogy húha mit tett ez a sportoló, akinek példát kéne mutatni. Jujj istenem. Szabálytalan. Büntessék meg. Ennyi. A hírekben mindig csak a negatív ömlik, ezt nyomatják folyamatosan az emberekbe
Vagy ha szemtanú vagy és tökös, akkor menj oda. De gondolom ahhoz gyáva volt a fotós is.
Hidd el én mindig szabályosan parkolok, mert féltem a kocsim.
stirliitz
@Horizont: Persze, amikor a devizásokról volt szó, mert a spekuláló kölyköd hülyeséget csinált, akkor nem kussoltál! ))) DDD
Ticsi
@Horizont: mindegy mi miatt, a lényeg, hogy SZABÁLYOSAN.
Ticsi
@Horizont: mert külföldről írni tilos. Ki vagy te itt? Húha utáljuk azokat is. Pont azért mentem el hogy neked legyen munkád, tudd fizetni a netet, és tudd írkálni itt az okosságokat. Na én befejeztem eme eszmefuttatást. További szép napot mindenkinek. Fotózzatok sokat. :)
coyote3
@csa-csa: Sajna nem, pedig bizti jó volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.