Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki Zalaegerszegen menekülés közben rendőröket akart elgázolni, és több lövéssel sem lehetett megállítani.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 46 éves kaposvári férfi többszörös visszaesőnek számít. Januárban a lányával és ismerősével érkezett Zalaegerszegre, hogy a lánya – betörések gyanúsítottjaként éppen elfogott – élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra.

A Platán soron lévő egyik áruház parkolójában két rendőr akarta a férfit megállítani, de ő az autójával hátramenetbe kapcsolt, és nagy sebességgel az úttestre tolatott. Közben az egyik rendőr a gépkocsi hátsó része és az úttest mentén álló fa közé került, és hogy a jármű tolatás közben el ne üsse, az autó csomagtartójára tenyerelt.

Eközben a másik rendőr a vezető oldali ajtóhoz szaladt, de az autó elindult, így csak a jobb első ajtó kilincsét tudta megfogni. Ezután kinyitotta a jobb hátsó ajtót, a vádlottat pedig ismét megállásra szólította fel, de a férfi gyorsított, és három-négy méteren át magával vonszolta a kilincset fogó rendőrt.

A másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a többszörösen visszaeső férfi ellen.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Freewolf: Látod!Most igazat adok!A Rendőrt és társai életét veszélyeztette!Ilyen esetben lehet alkalmazni személyre célzott lövést!Bár a rendőrök mindig is féltek az ilyen intézkedéstől,mert könnyen meghurcolják őket.
gulyasgyula
@mate03: Csak azért mert nem ált meg a rendőrönek ,azonnal le kell lőni ?? Mi ez Csikágó és ha egy járókelőt talál el a rendőr ..Rádió nincs ?? Ha annyira fontos hát menjenek utánna ..Minek kapszkodik a rendőr egy mozgó autó kilicsébe..Ilyen a KÁDÁR korszakba nem volt ,mégis elfogták a bünözőket .A jobb törvények miatt a bünöző is kevesebb volt ...
mate03
@gulyasgyula: Egyáltalán,végigolvastad a cikket?Rá tolatott a rendőrre,ha agyonnyomja a fal akkor is így látnád!?Az a baj hogy a rendőrségnek nincs tekintélye! Pintér tesz róla hogy nyuszi rendőrök legyenek!Te a Kádár korszakra hivatkozol?Nyugodj bele hogy akkor ezt a szemetet a rendőrök joggal lelőtték volna!
Freewolf
@mate03: A ritka alkalmak egyike, de teljesen egyetértek!
Nemezis
@gulyasgyula: Tudod annak hogy nem áll meg a rendőrnek rengeteg oka lehet. Lehet akár körözött gyilkos, terrorista is, aki esetleg egy órával később téged, és a családodat irthatja ki. Még most is úgy véled hogy minek a fegyverhasználat?
gulyasgyula
@mate03: Abban az időben nagyon ritkán használhatta rendőr a fegyverét lakot területen ..Mégis elkapták a bünözőket . Aztán a fogdába olyan ellátásba részesitették hogy elment a kedve attól hogy egy rendőrel szembe menjen ..Akkor a szándékos emberölésért halál járt ..Börtön őrtől tudom hogy igen nagy volt a vissza tartó ereje ..Az rab aki végig halgatta az elitélt kivégzés előtti visitását elgondolkozott rajta ..Bármit csak emberölést ne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.