Gyurcsány Ferenc szerint politikai fordulat előtt áll az ország. Erre utal az, hogy Orbán Viktor már most el akarja fogadtatni az Országgyűléssel a jövő évi költségvetést, holott ennek megszokott ideje az ősz – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Mezőkövesden, lakossági fórumon.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: azt feltételezi, hogy Orbán Viktor az ősszel jelentős politikai átalakításba kezd, korrigálni fogja politikájának tartalmát (...), és hatalmi harcokba fog bocsátkozni.

Gyurcsány szerint politikai fordulat előtt áll az ország

Célja az, hogy ez a fajta küzdelem, amely nyilvánvalóan sokak számára sérülésekkel is jár, ne terhelje meg a költségvetési vitát, mert ha a büdzsét nem szavazzák meg, az a kormány bukásával jár – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki politikus mintegy százfős hallgatósága előtt azt mondta: ha jósolnia kellene, akkor "politikai fordulat előtt áll az Orbán-kormány", ám kérdéses, hogy a miniszterelnök tovább radikalizálódik, vagy megpróbál visszatérni a demokratikus középhez, "amelyet egy ideig ő maga is képviselt". Magyar állampolgárként nem bánnám, ha ez utóbbi történne meg – tette hozzá.

A DK elnöke szólt arról is, hogy Megélhetést! Biztonságot! című országjárása során azt tapasztalja, hogy "a panasz úgy árad az emberekből, mint tavasszal a megáradt Tisza vize". "Bár szép az ország, és lehetne könnyebb a sorsunk", az a baj, hogy akik hatalmon vannak, nem teszik könnyebbé – jegyezte meg. Hozzátette: elégedetlenek az emberek; a választóknak igazuk van, nem ezt ígérték nekik 2010-ben.

Mint mondta, annak idején József Attila azt írta, hogy kitántorgott másfél millió emberünk Amerikába, most "kitántorgott Európában félmillió emberünk". "Lábbal szavaztak, elmentek" – fűzte hozzá az ellenzéki politikus, aki azt is elmondta: "pokoli különbség van ebben az országban". "Én jómódú ember vagyok, nem magamért aggódom, ugyanakkor nem olyan országban akarok élni", ahol a szegénység, a nyomor elképzelhetetlen méreteket öltött – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint még azok is az állandó bizonytalanságtól rettegnek, akiknek munkájuk van.

"Nem élünk jobban, mint huszonöt éve, és az a baj, hogy ez a demokrácia nem képes bebizonyítani, hogy jobban tudunk élni", mint egy puha diktatúrában, a Kádár-érában – jelentette ki.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Semmi nem fog történni. Orbán nyár végén lecseréli a "nem jól teljesítő" államtitkárokat és ezzel vége a történetnek. A költségvetést addigra elfogadtatja a beszari többséggel, ősztől jön a pangás időszaka. Némi izgalomra fog okot adni az őszi fideSS kongresszus, de csak azoknak akik a seggnyalás mennyiségi és minőségi mutatói nyomán a hatalmi lista magasabb pozíciójára akarnak lépni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemzeti_nyugdíjas
Szerintem jobban járna az ország, ha a DK mellé sorakozna.
adrenalink
@kamazuka: Nem értek egyet veled! Valakinek csak az élére kellene állni, mert aztán ugyanaz lenne, mint 2010-ben a nagy össze-vissza fogásból. Nem utolsó sorban, ha nem sikerül az összefogás, lesz bűnbak, lehet kire mutogatni.:-)
JAJMÁR
Mindig. Mi mindig valamilyen fordulatnak az elején állunk, meg a harcnak a kezdetén, oszt várunk, mikor röpül a sült galamb...
solidedge
Mussolini fasizmusát a következőkkel jellemezték: "Az alapja a diktatórikus politika, legfőbb jellemzői pedig a kommunista ellenesség, a demokrácia megtagadása, az olasz nemzetiség előtérbe helyezése, a sovinizmus, és a nacionalizmus." Úgy gondolom, hogy ezek alapján Orbán fasiszta államot épít 1,5 milliós kisebbséggel a háta mögött.
Jozefina
Ha orbán önszántából nem megy, akkor el kell kergetni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.