Megtalálták csütörtök délelőtt a székelyföldi Szent Anna-tóban előző nap eltűnt magyarországi fiú holttestét – közölte az MTI-vel Ovidiu Dudu ezredes, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A szóvivő közlése szerint a holttest a parttól mintegy 10-15 méterre került elő a tó fenekéről, 180 centiméter mélységű vízből. A helyszínen kriminalisztikai szakemberek vizsgálják a halál körülményeit. A szóvivő hozzátette, csakis a boncolás derítheti ki, hogy fulladás okozta-e a fiú halálát. A hideg víz által kiváltott hirtelen szívleállást is a lehetséges okok között veszik számba.

Zsigmond Barna, Magyarország csíkszeredai főkonzulja az MTI-nek elmondta, a fiú a Pest megyei Alsónémediből származik. Egy diákokból álló csoport tagjaként érkezett Nagyajtára (Aita Mare), Alsónémedi székelyföldi testvértelepülésére. A főkonzul elmondta, hogy a családot a csoport vezetői értesítették a történtekről. A konzulátustól nem kértek ugyan segítséget, de csütörtökön Farkas Balázs konzul is a helyszínre utazott.

Holtan találták a Szent Anna-tóban eltűnt magyar fiút

A Székelyhon.ro portál közlése szerint a magyarországi csoport vezetőit már szerda este kihallgatta a román rendőrség.

A katasztrófavédelem öt búvárral, fényszórókkal kezdte el szerdán a fiú keresését, nem sokkal éjfél előtt azonban felfüggesztették a műveletet. Csütörtökön reggel újult erőkkel kezdődött a keresés.

A 14 éves alsónémedi fiú egy 36 tagú diákcsoport tagjaként vasárnap érkezett Székelyföldre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna-tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból. Ekkor vették észre, hogy az egyik fiú hiányzik. Csak a parton hagyott ruháit találták meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Nagyon rosszul végződött a jónak indult kirándulás.Gyönyörű helyen jártak a gyerekek, de ezt a fürdést nem kellett volna megengedni. Nagyon veszélyes a Szent Anna tó, örvényes és 7 méter mély. Ez a tó és a Gyilkos tó nem alkalmas fürdésre.
verum
Ez az igazi tragédia. :-(
Nyugodjon békében szegény gyerek és sok erőt a családjának.
KERKA
@Horizont: tényleg nem értem, itt a víz hőmérséklete 13 fok. Innen nem messze van a Tusványos fürdő és Szováta. Alig 30 km.t kellett volna még tovább menni.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.