Az a tévé nyerte a nézettségi versenyt, ahol a legtöbb a bűnügyi hír – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi adatok alapján készült elemzéséből, amelynek összegzését csütörtökön juttatták el az MTI-nek.

A tanulmány szerint akár a hírek több mint felét is kitették a bűnügyi beszámolók a kereskedelmi televíziókban; a TV2 hírműsoraiban a törvényben megengedett 20 helyett éves átlagban 21,8 százalék volt a bulvár bűnügyi hírek aránya.

Mint írják, a három jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltató közül egyedül a TV2 lépte át ezt a korlátot, csaknem hét órával, ezért eljárás indult a médiaszolgáltató ellen. Jelezték azt is: az RTL Klubon ez az arány 13,8 százalék, a Class FM-en 10,1 százalék volt.

A hatóság összehasonlításképpen vizsgálta a közszolgálati adókat is: a 2014-es arány a Duna TV csatornán 0,9 százalék, a Kossuth Rádió Déli Krónikájában 1,3 százalék, az M1 esti híradójában 2,3 százalék volt.

Bűnügyi hírekből a legnagyobb nézettséget elérő televíziós csatorna, a TV2 adta közre a legtöbbet – áll az összegzésben, amely szerint e témában Budapest erősen felülreprezentált: noha a magyarországi bűncselekményeknek csak 13 százaléka történik a fővárosban, mégis az elektronikus médiában kétszer olyan gyakran szerepelnek ezek a beszámolók.

Keddi ülésén a Médiatanács arról is döntött, hogy 300 ezer forintos bírságot szab ki a Magyar Televízió Zrt.-re, amiért az M1 16-os karika helyett 12-es korhatár-besorolással, a törvényben előírtakhoz képest túl korán, 21 óra előtt kezdte vetíteni a Pop, csajok, satöbbi című amerikai filmet idén januárban.

A testület a Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károly-pályázatán a pályázó által igényelt 419 ezer forinttal támogatja a "Bokor alján ibolya" – Bulányi György öröksége című filmtervhez forgatandó Bulányi György-emléknap helyszíni munkálatait.

Egy másik döntésével a Médiatanács két különdíjat ajánlott fel a legjobb magyar fikciós kisjátékfilm és a legjobb animációs film javára 500-500 ezer forint értékben a 11. BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet szeptember 1-6. között rendeznek meg Budapesten.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem csoda, hogy a krimi a divat. A politikai hírek területén csak a primitív manipulálást kapják, választék csak az, hogy melyik oldal hazudik nagyobbat. Gazdasági hírek is két részre oszthatók, egyik állít egy adatot, másik cáfolja, a néző meg bámul ki bambán fejéből, mert a hivatalos szerveket, ahonnan a reális adatokat várhatná, már a kormányoldal elfoglalta. Akkor ? Marad altatónak a krimi, köptetőnek a bulvár.
nyanya001
Aztán van az a TV ahol Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány...
emútnyócév, emútnyócév, emútnyócév--...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.