Komolyan felháborodott az adóhatóság és a nemzetgazdasági minisztérium egy minap nagy hullámokat vert ügy miatt, amelyben felmerült, hogy a NAV közrejátszhatott a Kapuvári Hús bedőlésében. Az LMP szerint sáros az adóhatóság az egyik legnagyobb húsgyár tönkremenetelében, miután egy bírósági ítéletből az derült ki számukra, hogy a NAV jogtalanul állapított meg a Kapuvári Húsnál sok százmilliós adóhiányt. A húsüzem volt képviselője a hvg.hu-nak azt mondta: felesleges kiemelni egy okot a cég csődjében, de az eljárást ki kellene vizsgálni, mert szakmai szempontokat nélkülöző és arrogáns volt. A NAV szerint nem ők döntötték be a céget.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A hatalmas területen fekvő kapuvári húskombinát - amelynek csak a vágóhídja nagyobb egy futballpályánál - adta az ezredfordulóig Magyarország húsexportjának jelentős részét. Az 1924-ben alapított húsgyár a második világháborút követő időszakban is szállított bacon félsertést Angliába, de a Kádár-rendszer alatt Nyugat-Európától Amerikáig exportáltak bacont, dobozolt és fóliás sonkaféléket. A 90-es évek közepétől Ringa márkanéven heti kétszáz tonnás készítményexport ment a gyárból Oroszország nagyvárosaiba, főleg májas és füstölt-főtt termékek formájában. Csak szeletelt baconből három műszakban napi húsz tonnát állítottak elő: ez több volt, mint az ország összes húsüzemének termelése együttvéve.

És ezt az üzemet hagyták tönkremenni !
Mocskos bagázskormány !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Itt van a másik !
www.napi.hu/magyar_vallalatok/bedobja_a_torulkozot_a_neves_magyar_ceg.598728.html
Közben, ártunk és kormányunk folyamatosan nyomja a mantrát
magyar árut vegyél , de a magyar húsipari cégeket hagyja szép sorba tönkremenni,
de erre van pénz, meg a rohadt stadionjaira ! 444.hu/2015/06/04/megszereztuk-a-clark-adam-ter-atalakitasanak-titkos-terveit/
human
@eszegfu: Volt egy Hajdú-bét ügy. A fideszesek biztos emlékeznek rá. Ott is úgy volt, hogy Orbán egy másik baromfi feldolgozót tömött milliárdokkal és a Hajdú-bét-et nem. Persze egy idő után fizetőképtelenné is vált. Lehet, hogy a történelem ismétli önmagát? Megint valakiket agyon töm Orbán milliárdokkal és akit nem az természetesen elveszti a piacát.
eszegfu
@human: Lehet, hogy Neked lesz igazad...A Hajdu-bét ügyet én már elfelejtettem. De tudod, én még mindig jóhiszemü és talán még naiv is vagyok...képtelen vagyok elhinni, hogy ennyire mocskos a politika, mert csak a pénz számit. És akkor mi még csak a "külsőséget" látjuk, az "igazi" szövés-fonást nem.
human
@eszegfu: 2010 előtt sejtettem, hogy minden pártban vannak zsebre dolgozók. De soha nem gondoltam volna a fideszről, hogy ekkora összegeket, százmilliárdokat játszik át a haveroknak. Én csak azt hittem, hogy egy új gazdaságpolitika következik, de ha jól csinálják akkor végül is az egész országnak lesz jó. És az eredmény Mészáros Lőrinc, Endrew Vajna, Habony Árpád, Tiborcz László, ... milliárdossá válása lett. 2010 óta hónapról hónapra mondtam, hogy ezt már nem merik meglépni, ennél pofátlanabbul már nem nyúlhatják le az országot, de képesek voltak rá és lesz ez még durvább is.
human
@eszegfu: Naivan azt gondoltam 2010 előtt, hogy a főügyészség, a nav független szerv, akik szakmai munkát végeznek a jogállamiság érdekében. Erre kiderül, hogy a főügyész 3-szor annyi feljelentést dobott vissza 2010 óta, mint korábban valaha. A nav vezetőről meg kiderül, hogy a fidesz volt pénztárnokának jobb keze. És ha leveszed a kis ember szemüvegét és felveszed a "gondolkodjunk nagyban" szemüveget, a kép összeáll és azt kívánod bár ne tudnád azt amit tudsz. Nagyon sötét jövő rajzolódik ki.
eszegfu
@human: Hasonlókat gondoltam én is...csak kiegészitem . Szinte behuztam a nyakam, amikor Antall kormányzása alatt az országgyülést nézve O.V. felszólalt és olyanokat mondott, amit én is igazságnak éreztem és amit még azon a helyszinen soha sem mondtak ki. Tulzottan soha sem kedveltem a Fideszt, de tény és való: valamiféle lendületet, igazi tettre készséget láttam bennük...hátha valóban történik valami váltás! Én még az MDF utáni kormányzásukkor sem láttam ezt a mérhetetlenül nagy összefonódásokat. De a mai helyzetre még rémálmaimban sem gondoltam! Az viszont érthetetlen számomra, hogy a "hivők" tényleg nem látják,(nem érzik saját magukon) akár a milliárdosokká vált embereket, de akár a rezsicsökkentés, vagy az SZJA csökkentés rossz oldalát?! Vagy csak "vakon" hisznek pártjukban, O.V-ban és esetleg tudják, hogy hibáznak, de csakazértis megvédik?! Értem, hogy elvileg mellette vannak, csak ez az irracionális magatartásuk - megkockáztatom még azt is -- nem jó M.o-nak. Ugyanis az kizárt, hogy bármelyik párt legyen kormányon, annak minden tette csak jó lehet! Saját magukat csapják be...szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.