Intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben a magyar kormány Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint. Erre azért van szükség, mert a romániai magyarok sokszor a magyar egészségügyi ellátást veszik igénybe a román helyett, azért is, mert Romániában alig van már magyar orvos és ápoló, ezért a határon túliak alig tudják megértetni a panaszaikat – mondta el a Magyar Nemzetnek.

Az erdélyi kórház Romániával együtt, de magyar állami finanszírozásból működne.

A bejelentés annak fényében meglepő, hogy Zombor egy tegnapi konferencián elismerte: az Európai Unióban az egészségügyre fordított GDP-arányos költés még mindig Magyarországon a legalacsonyabb, az egészségügyi dolgozók bére az európai uniós átlag alatt van.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Remek ötlet.
Magyarországon az egészségügyben úgysincs több megoldandó probléma, a fölösleges pénzt sincs hová tenni már, szóval hajrá.
De a következő kórházat, ha lehet, Londonba tervezzétek. Ott legalább lesz elegendő magyarul tudó személyzet is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Remélem a kórház mellé jár majd uszoda is meg stadion is!!!Itthon meg dögöljenek meg a magyar betegek!!!
Jozefina
Nem sajnálom tőlük, de előbb talán a hazai egészségügyet kéne rendbe tenni!!!
Jozefina
@Vizual: teljesen igaz!!! Ismereteim szerint is van ilyen!!!
human
Tudja jól a kormány, hogy ezzel csak szítja az ellenérzést a külhoni magyarokkal szemben. Ezzel próbálja megerősíteni a saját táborát és fenntartani azt a látszatot, hogy vannak a mélymagyarok és van a többi magyarországi lakos. Az ő táboruk valamiért szereti különbnek érezni magát a többinél. Talán itt gyökeredzik a különbség a jobb és bal oldal közt. Az egyik a különbségekre épít (vagyoni, nemzetiségi), a másik az egyenlőségre, elfogadásra.
Tényfeltáró
Hasznosabb és olcsóbb lenne, ha megtanulnának románul, ha már az az állam hivatalos nyelve. Mégis csak latin eredetű nyelv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.