Jászberény polgármestere, Szabó Tamás bérleti pályázatot hirdetett az egyik önkormányzati bérlakásra. A pályázatra jelentkezett egy háromgyermekes egészségügyi dolgozó a helyi Szent Erzsébet kórházból, aki ötfős családjával egy nagyjából ötven négyzetméteres albérletben él. A másik pályázó maga a polgármester volt. Sosem találnák ki, melyikük nyert.

A NOL.hu beszámolója szerint az anyagban a köztisztviselők állítólag le sem merték írni, hogy a város polgármestere a pályázó, hanem az alábbi módon írták körül:

a pályázó 2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban.

Talán ezek után nem meglepő, de a polgármester nyerte a lakást, még pedig azért, mert ő a három gyerekes családdal ellentétben három havi bérleti díj előzetes megfizetését tudta vállalni, nem csak két havit, mint ők. A Rákóczi út 44. szám alatti, nyolcvanöt négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati bérlakást egyébként eredetileg azért tartották fent, hogy a városba csábítsanak nélkülözhetetlen szakembereket, főként orvosokat.

Az eljárást Juhász Dániel fideszes képviselő, korábban alpolgármester is bírálta, még levelet is írt, amely az újság birtokába jutott. Íme egy részlet ebből:

Ezt a levelet azért írom, mert szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Én személy szerint sajnálom, hogy beadtad a pályázatodat, hisz ezek szerint te úgy gondolod, hogy ez teljesen rendben van így. Szerintem ez etikailag, morálisan, és politikailag is hibás és káros. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek. (...)

Tamás, a legnagyobb tisztelettel arra kérlek, hogy a csütörtöki ülés kezdetéig vond vissza a pályázatodat! Nyerjen a három gyermekes család, te pedig picit drágábban ideiglenes lakásproblémádat oldd meg egy a piacon bérbe vett lakással. Amennyiben nem vonod vissza a pályázatot a bizottsági ülés kezdetéig, akkor én, mint a bizottság tagja ezt nem tudom szavazatommal támogatni. A polgármesterem, a Fidesz polgármestere ellen pedig szintén nem tudok és akarok szavazni, így én az ülés zárt részén nem fogok részt venni. Nem mismásolok, nem találok ki halaszthatatlan magánügyet, hisz képviselőnek választottak meg az emberek, akiket a legjobb személyes tudásom alapján kell képviselnem, vállalva az esetleges személyes, szervezeti, stb. ellenérzéseket, ellenlépéseket is. Hiszek abban, hogy ma itt és most így kell tennem

- kérlelte Juhász a polgármester még a döntés előtt.

A lap kereste Szabó Tamást is, aki állítólag érdemben nem reagált a kérdésekre, mindössze annyit mondott:

a lakás a vagyonleltár szerint nincs értékesítésre kijelölt státuszban.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na fanok !! Lehet gallyazni mert ezért is Gyurcsány a hibás, hogy a sz@rházi fideszes polg.mester elnyerte a maga által kiírt pályázatott!!! Undorító egy banda!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Gonoszgólya: Még a végén olyan finom leszel mint az eper , és sirkán sem tud belédkötni :-DDD
mate03
@rugacs: Most ezt komolyan gondoltad,vagy csak viccelsz!?Ennél a kormánynál,és a kiszolgálóiknál,ez a bevett szokás!Nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó,kirívó eset!Nem akarok sok,betűt pocsékolni! Csak egyet TRAFIK mutyi!
magyarbakancs
Minek bármilyen pályázatot ki írni Magyarországon ügy is a Fideszes haverok és rokonok, na meg saját maguk nyerik el minden nagy őszegű pályázatot.
Mert övék az ország a dicsőség, és a hatalom.
Levendula
@magyarbakancs: Mindörökké? Ámen???
evacica
Érdekes erről nem irt Orbán Ráhel, pedig erről kellett volna írnia, hogy mennyire felháborítja ez a gátlástalan tisztességtelen viselkedés! De ilyen felett úgy látszik igen csak elsiklik a Miniszterelnök csemetéje, az Alexszos dolog jobban érdekli, hiába ez az erkölcsi érzék!
gipszjakab7005
Ráadásul némely kamera előtti megnyilvánulásából,és amit hallottam,azoktól,akik a polgármesteri hivatalban ráköszöntek,és még csak rájuk sem nézett,nem hogy visszaköszönt volna,az embersége,az intelligenciája a bányászbéka hátsó fertálya alatt van véleményem szerint.Persze az ego-ja ezzel bizonyára fordítottan arányos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.