Jeneiné Rubovszky Csilla, Belváros-Lipótváros alpolgármestere március óta miniszteri biztos is a fejlesztési minisztériumnál, ez a két pozíció azonban a hatályos törvények szerint összeférhetetlen – közölte az Együtt pénteken az MTI-vel.

Tudatták: Juhász Péter önkormányzati képviselő, az Együtt alelnöke írt az V. kerület polgármesterének, Szentgyörgyvölgyi Péternek és az érintettnek, hogy azonnal intézkedjenek a jogsértő állapot megszüntetéséről.

Juhász Péter az önkormányzati törvényre hivatkozva azt írta, az önkormányzati képviselő az összeférhetetlenségi okot a megválasztásától vagy az összeférhetetlenségi ok felmerülésétől – jelen esetben március 1-jétől – számított harminc napon belül köteles megszüntetni, ez azonban Jeneiné Rubovszky Csilla esetében elmaradt.

Frissítés: Az esettel kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A nemzeti fejlesztési miniszter Jeneiné dr. Rubovszky Csillát a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozására, bevezetésére nevezte ki miniszteri biztossá.

A tudományos kutatás elvégzésére vonatkozó kinevezés – a sajtóban megjelentekkel ellentétben – nem keletkeztet összeférhetetlenségi helyzetet, hiszen a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény [2011. évi CLXXXIX. törvény 36. § (1) bekezdés aa) pontja] rendelkezései alapján az alpolgármester és az önkormányzati képviselő tudományos tevékenység folytatására kinevezést kaphat a Kormánytól vagy annak valamely tagjától.

A miniszteri biztos feladatát egyébként díjazás és más juttatások nélkül látja el, munkáját minisztériumi titkárság sem segíti.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fidesz maffia tagja, rá nem vonatkoznak a saját törvényeik.
soljanka
@Hellcat: Ráadásul az apja a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság elnöke. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.