Több pénzt kellene adni az alacsony keresetűeknek, mert minden, nekik adott forint nemcsak az ő helyzetükön javít, hanem a fogyasztáson keresztül segíti a gazdasági növekedést is – mondta Burány Sándor (MSZP), az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Burány Sándor hangsúlyozta: az MSZP örül annak, hogy a hazai gazdaság főbb mutatói kedvezően alakulnak, azonban a Központi Statisztikai Hivatal adatainak elemzéséből kiderül, a magyar gazdasági növekedés szerkezete egészségtelen, mert elsősorban az exportra dolgozó multinacionális cégek és a "stadionokat építő" építőipar jó teljesítménye áll a kedvező adatok mögött. Mint mondta, az is kiderül az adatokból, hogy a fogyasztás továbbra is nagyon alacsony és a beruházások is visszaestek.

Hozzátette, a KSH adatai szerint a szolgáltatásban a legtöbb ágazat teljesítménye nemhogy nőtt volna, hanem visszaesett, legnagyobb mértékben a kereskedelem és vendéglátás adatai romlottak.

Világos, hogy nincs elég pénze a magyar embereknek ahhoz, hogy ezeket a szolgáltatásokat igénybe tudják venni – mondta. Emlékeztetett rá: az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint sokkal több cég szűnik meg Magyarországon, mint amennyit alapítanak, a megszűntek többsége pedig kis- és közepes vállalat, amelyek ugyan nem sokat tesznek hozzá a gazdaság teljesítményéhez, de ők foglalkoztatják a munkavállalók jelentős részét ebben a szektorban.

Burány Sándor hangsúlyozta: ezért az MSZP változatlanul azon az állásponton van, hogy több pénzt kell adni az embereknek, elsősorban az alacsony keresetűeknek, ezt, valamint a társadalmi igazságosságot szolgálta adójavaslatuk is, amely az alacsony keresetűek számára 5 és 10 százalékos új adómértékről szólt.

Mint mondta, Magyarországon minél kevesebbet keres valaki, annál inkább elkölti az utolsó fillérig a jövedelmét. Éppen ezért minden egyes fillér, amit az alacsony keresetűek kapnak, nemcsak az ő helyzetükön javít, hanem a fogyasztáson keresztül a gazdasági növekedést is segíti – mondta.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Remélem 2018-ban csomagoltok,,és takarodtok.. 2010-ben,,és 2014-ben az volt a legfőbb gondotok,,hogy Gyurcsányt és a DK-t nyírjátok..Kotródjatok.
Desischado
Amíg a fidesz hatalmon van, erről ne is álmodjon senki! Csak halkan kérdezem, előbb miért nem jutott az eszetekbe? Igaz, az ő regnálásuk idején még élt az adójóváírás, amit a fidesz szüntetett meg!
mate03
@Desischado: Az MSZP-a Gyurcsány szakítás óta,egyre mélyebbre süllyed!Ez a párt megérett a pusztulásra! Gyurcsányt kinyírták!Azóta nincs egy értelmes karizmatikus vezetőjük!Az egyedüli Botka László lenne,de tőle legalább úgy tartanak mint Gyurcsánytól! Az MSZP-nek nincs szüksége értelmes,karizmatikus emberre!
picike
nagyon szegény ember aki igérni se tud
én már semmit se hiszek el senkinek !!
hiszem ha látom!!
Csizmás Kond
Több pénzt kéne adni...én is elfogadnám...
viszont ha belegondolunk akkor ha növelnék a fizetéseket emelkednének az árak...ugyan oda jutnánk, vagy még oda sem.
Előhozakodtak a stadionokkal...kéremszépen az azokat építő emberek sem keresik agyon magukat, tehát másszóval emelni kell a stadionépítők bérét...
A legtöbb cég külföldi kézben van valamilyen formában, az ellenzék meg képes ölni ha valamilyen intézkedés még véletlenül is a multik vagy a külföldi beruházók ellen szól...pedig ha úgy vesszük akkor nekik kéne szólani, hogy emeljenek bért...
mate03
@Csizmás Kond: Szolnokon a Stadler,cégnél egy szakmunkás kétszáz ötvenezer alatt,nem keres!Ez nem bruttó!Nettó!Akkor miről beszélünk!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.