Beperelte az Indexet Papp Dániel, mert a lap nem volt hajlandó helyreigazítást közölni. Papp azért akadt ki, mert azt írták kinevezése kapcsán tavaly októberben: "hírhamisítóra bízzák az egész közszolgálati hírosztályt".

Ám ahogy az újság beszámolt róla, most jogerősen pert nyertek miután a Fővárosi Törvényszék elutasította a riporter keresetét az alábbi indoklással:

- A köztévé Cohn-Bendit-riportja manipulatív elemeket tartalmazott, amely kapcsán lehetett az a kritikai véleménye az újságírónak, hogy a hír, illetve riport hamisítás.

- A közszereplő riporternek, aki ilyen riportot készít, az ilyen véleményt el kell viselnie, a helyreigazításnak nem volt alapja.

Az ominózus ügynél Papp Dániel olyan tudósítást készített a Hírcentrumnak, amely szerint Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő 3 éve, amikor Magyarországon járt, nem válaszolt a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Viszont az Index birtokába került vágatlan felvételből kiderült, mindkét állítás hamis volt.

De volt egy másik ügy is: Papp egyszer a köztévé híradójából kitakarta Lomnici Zoltánnak, a Legfelső Bíróság korábbi elnökének az arcát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.