Egy 60 éves kunszentmiklósi férfi és nővére elképesztő körülmények között tartott egy 80 éves idős hölgyet, akivel korábban eltartási szerződést kötöttek. A testvérpár ahelyett, hogy gondját viselte volna az asszonynak, nyugdíját elvette, sőt időnként meg is verték.

Eközben a gondozásra szoruló nő háza szinte teljesen lakhatatlanná vált, a koszban és bűzben már a rágcsálók is felbukkantak – írja az Origo. A testvérek nem adtak tiszta ruhát az asszonynak, akinek lavórban kellett mosakodnia mosogatószerrel.

A férfi először tavaly szeptemberben támadt rá a tanya kapujában részegen, majd addig ütötte, amíg a földre nem rogyott. A bántalmazás napokon át folytatódott. A családsegítő értesítette végül a rendőrséget, akik előzetes letartóztatásba helyezték a férfit. 65 éves nővére ezután tisztességesen gondozta a borzasztóan lesoványodott idős hölgyet.

A járási ügyészség a testvéreket gondozási kötelezettség elmulasztásával, a férfit pedig minősített könnyű testi sértéssel is vádolja.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jézusom ! Ez több mint horror !
Remélem, velük sem lesznek jobbak az utódaik !
Hogy lehet ennyire lealjasulni !
soljanka
Nem tudom, hogy van ez a tartási szerződésnél, de nem lehetne, hogy valaki ezt ellenőrízze? Itt a családsegítő tett feljelentést, de addig mit kellett átélnie szegény néninek.
Valaki jogtudor?
bakegya
Ezt egy somogyi faluban is gyakorolják-jehovásnak adja ki magát a család nő tagja aztán viszik a bankszámláról a pénzt,van saját bejáratott ügyvédjük is aki tartási helyett ajándékozási szerződéssel ruházza át a házat,ingóságot is -mire a család vagy a rokonok észbe kapnak már nincs is semmije az idős nőnek akit palira vesznek.A helyi temetőből viszik el először az egyedülálló által öngondoskodással felállított sírkövet-ezzel kezdték az ismerkedést ,történetesen egy konkrét esetben.Ma már otthonban él a néni mert fél visszaköltözni a saját otthonába-megfenyegették miután lebuktatta a rokonság ezt a családi maffiát akik erre specializálták magukat.Terrorban él miattuk ma is ez a falu-mert a házakat éjelente fosztogatják,amíg van benne bármi -ezeknek se zár-se lakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.