Az unió csalás elleni hivatala tavaly megállapította, hogy az egyik pályázati konstrukcióban magyar részről rendszeresek a visszaélések: a játszóterek építését feltűnően sok helyen túlszámlázták. Míg az uniós átlagár 20 százalékos túllépését az EU még nem tekinti csalásnak, ezeknél az eseteknél többnyire már 35 százalékokról volt szó.

A NOL.hu szerint az így épült játszótereket sokan egyszerűen "fideszesként" emlegetik. A túlszámlázás visszafizetése miatt ugyanakkor nem kell aggódnia a településeknek, úgy tűnik, az állam átvállalja helyettük. A lap úgy sejti, hogy például az áprilisi Magyar Közlönyben megjelent 1,789 milliárd forintos támogatás „egyes önkormányzatok számára működőképességük megőrzése érdekében" akár erre is elmehet. A találgatás oka, hogy nem részletezték, hogy pontosan mire megy majd el ez a pénz annál a 140 helyhatóságnál, aki kapja.

Az LMP-s Sallai R. Benedek úgy nyilatkozott a NOL-nak: sokak közreműködése és „félrenézése" kellhetett a csalásnak látszó ügyletekhez: a teljesítési igazolásokat az önkormányzatok aláírták, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) ellenőrei felkeresték a helyszíneket, az utalásokat a hivatalban is jóváhagyták, mindenki mindent rendben talált. Ezért a párt beperelte az MVH-t az adatokért, és a legfőbb ügyészhez is kérdést intézett a nyomozással kapcsolatban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az egyik pályázati konstrukcióban ???
Na csak vizsgálják át az összeset !
Lenne meglepetés !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ha a fidesz támogatóiról van szó vagy az általuk épített/beszerzett dolgok valódi értékéről akkor mindig osztani kell tízzel.
lajospapa
Ebből látszik, hogy inkább stadiont kell építeni.
puki
Ez tudjátok mit jelent?
A Fideszes vállalkozó ellopja a pénz egy részét, majd túlszámlázza az önkormányzatnak.
Az önkormányzat természetesen kifizeti a Fideszes vállakozót (amiből ő elteszi a saját részét) majd az Állam kifizeti az önkormányzatnak a különbözetet (amit már az EU sem hajlandó kifizetni).
Mi, magyar állampolgárok pedig befizetjük az Államnak az adónkat. Magyarán mi tartjuk el a hazug tolvaj Fideszes vállakozókat és segítjük hozzá őket a tisztességtelen és gátlástalan meggazdagodáshoz.
Hogy engedhettük, hogy ez megtörténjen?
Desischado
Istenem, remélem, az Unió mindent kivizsgál! És túlszámlázás van? Hát hogyne! Végtére kellett a haveroknak a "zsebpénz"!
mate03
@puki: Köszönöm! Talált- süllyedt !
kukac50
Ha az unió rendesen vizsgálna kiderülne miből vagyonosodtak meg a parlamentben dolgozó politikusok.Nem a család adta össze,az csak Magyar népmese a Magyar Népnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.