Miniszteri biztossá nevezték ki Szekér Juditot a családi csődvédelem területére. Trócsányi László igazságügyi miniszter utasítása a hétfői Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A miniszteri biztos egyebek mellett közreműködik a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, irányítja a képzési és továbbképzési anyag összeállítását, közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában.

Az utasítás szerint a biztos együttműködik az Igazságügyi Hivatallal a magánszemélyek adósságrendezési eljárásában használt nyilvántartó rendszerek kialakításában, továbbá kialakítja az adósságrendezési eljárásokban magánszemélyeknek támogatást nyújtó civil szervezetekkel történő együttműködés rendszerét.

Szekér Judit – akinek kinevezése június 15-ével hatályos – korábban a bírósági végrehajtói kamara mellett dolgozott miniszteri biztosként.

A parlament június 10-én kezdte el tárgyalni a természetes személyek adósságrendezéséről szóló KDNP-s törvényjavaslatot, amely az adósságcsapdába került családok segítését célozza.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Kin fog segíten a csődvédelmi izé?
mer akik már az utcán élnek azokon nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@eszegfu: Ha visszaemlékszel úgy a 2006-2008 közötti évekre komolyan mondom a tyúkólat is millókra értékelték fel, miért is, hát csak azért mert úgy tudtak több pénzt kiadni a delikvenseknek...
eszegfu
@papa.49: Bevallom: nem emlékszem, mert nem érintett és nem figyeltem fel rá. Mi 2005-ben vettünk fel lakásépitési hitelt, vagyis a megitélt hitelből mindig annyit kaptunk meg, amennyire a készültsége alapján felbecsülték, mintha valami "utófinanszirozott" hitel lett volna. A teljes készültség után tették rá a jelzálogot.
papa.49
@eszegfu: Igen ez így volt, már akkor is mikor mi építkeztünk, 1984. ben, nekünk is az otp. a készültségi fok alapján adta ki a pénzt...Amit én felvetettem az az hogy a gazdasági krakk előtt bármire, adtak pénzt a bankok, az értékbecslés hasra ütéssel ment, az se számított igazán hogy mennyi is a jövedelem, pedig avval sok olyan ember megmenekült volna a mai lehetetlen helyzetétől...Ez persze nem menti az adósokat, csak ugye aki pénzt akar felvenni az szinte vakságban szenved, a bankárnak lett volna kötelessége megtagadni a lehetetlen hiteleket, persze dehogy tagadta meg mert ő is jutalékban kapta a pénzét, minél több ügyfele volt annál magasabb volt az ő pénze is...Végül is röviden összefoglalva a bankárok kapzsisága, az emberek hozzá nem értése, együtt okozta a mai helyzetet, ebből most a végén az adósok fogják a legnagyobb árat fizetni, mindenki más aki ebben a bizniszben részt vett csak jól járt...
eszegfu
@papa.49: Azonos a véleményünk, különösen az adós "vakságára" vonatkozóan! Én végigolvastam a kb. 40 oldalas kölcsönszerződést egy ügyvédi irodában (akikkel az OTP dolgoztatott) és volt kifogásom 1-2 pontban. Válaszul azt kaptam: lehet javitani, de akkor nem kapjuk meg most a hitelt...sőt lehet, hogy később sem. Ez volt kb. fél évi "papir", dokumentáció gyüjtés utolsó állomása...igy én is aláirtam, pedig nem voltam "vak". Ha van pénzem, akkor válogathatok, ha nincs, akkor csak bólogathatok, különben nincs hitel.
papa.49
@eszegfu: Ebben egyetértünk, valóban ha neked kell a hitel, és úgymond ha ,,zsákba kell futnod,, akkor is aláírod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.