A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja a belügyminiszter módosító javaslatát, amelynek alapján szerintük semmi akadálya nem lesz annak, hogy "rabszolgaként béreljék" a közfoglalkoztatottakat, és így a polgármesterek olcsó munkaerőhöz juttassák a fideszes vállalkozókat.

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek kedden küldött közleményében azt írta: a belügyminiszter által benyújtott törvénymódosító javaslat azt tartalmazza, hogy "az agráriumot elfoglalt oligarchák" napi 500 forintért kérhetnek majd közmunkást a polgármesteren keresztül. Hozzátette, ha egy közmunkás nem akar az utasításnak eleget téve például a felcsúti fideszes polgármester, "Mészáros Lőrinc birtokán dolgozni", akkor három hónapra kizárják a közmunkaprogramról.

A DK szerint "a közmunkaprogram nem szólhat arról, hogy a fideszes kiskirályok jobbágyként dolgoztathassák nyomott áron a munka nélkül maradt, de becsületesen dolgozni akaró embereket".

A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat szerint az álláskeresőt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha a számára egyszerűsített foglalkoztatás keretében felajánlott munkát nem fogadja el, illetve a közfoglalkoztatáson kívüli egyéb foglalkoztatási jogviszonya munkavállalói felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg.

A Belügyminisztérium által az MTI-hez múlt csütörtökön eljuttatott közleményben kiemelték: a javaslat tovább erősíti azt a kormányzati szándékot, hogy biztosított legyen a közfoglalkoztatás lehetősége azok számára, akik munkavégzésre képesek és hajlandóak, azonban az elsődleges munkaerőpiacon átmenetileg nem tudnak elhelyezkedni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@pistapapa: Főleg a Volner,aki számos céget buktatott be több milliós tartozást hagyva maga után.Az erkölcs bajnokai,hát röhögnöm kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
Gyurcsánynak ebben elévülhetetlen szerepe van. Rendesen meglopta Ő is hazánkat.
mate03
@nyanya001: Itt a bizonyíték!2015-ben bevezetik a modern kori ,rabszolgatartást!Gratulálok a maffia vezér Pintérnek,meg az egész (fidesz bagázsnak! Megmondta (orbán) hogy Ázsiában érzi magát otthon,úgyis hozzák a törvényeket,mint Északkorteában!
nyanya001
@pistapapa: Mit lopott ?
Ha bővebben kifejtenéd a magasröptű megjegyzésedet !
pistapapa
@nyanya001: Pl. a magyar bauxitipart,az Apró család közreműködésével.
nyanya001
@pistapapa: Akkor elfogásod szerint ő is tolvaj ?
Az egyik legvitatottabb ügy a gánti Dolomit Kft. privatizációja volt, mivel felmerült a gyanúja annak, hogy egy Fidesz-közelinek mondott cég nyújtott anyagi segítséget ahhoz, hogy Orbán Győző – Orbán Viktor édesapja – többségi tulajdonába kerülhessen az állami vállalat. Ezt a gyanút a miniszterelnök édesapja a Népszabadságnak adott 2001-es interjújában tagadta, megfogalmazása szerint a fia barátai – Simicska Lajos, Győri Tibor és Schlecht Csaba – kizárólag jogi segítséget nyújtottak a magánosításhoz.
pistapapa
@nyanya001: Gazemberek ezek mind. Nem az ország kifosztására,saját zsebük tömésére tettek esküt már többször is. Jöjjön a JOBBIK és tegyen rendet ebben a politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertőben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.