Lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt – közölte Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja kedden Budapesten. 

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke azt mondta, az elmúlt hetekben sportolókkal, sportvezetőkkel, illetve az MPB elnökségének tagjaival is egyeztetett, s a tárgyalások végén megállapodtak abban, hogy a péntekre kiírt tisztújító közgyűlésen a tisztújítás elmarad, ennek új időpontját az ülésen tűzik ki.

Szabó László hozzátette, mivel az MPB-nek jelenleg nincs felügyelő bizottsága, ezért azt most pénteken megválasztják. A testület egy elnökből és két további tagból áll majd, neveket azonban Szabó nem mondott, de jelezte, többekkel tárgyalnak.

Frissítés: a Paralimpiai Bizottság közleményében így írt a lemondásról:

Az elmúlt évek szép eredményekhez és komoly sikerekhez vezető közös munkáját megköszönve arról szeretném tájékoztatni, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki megbízatását a továbbiakban nem vállalom, a tisztségről lemondok. Döntésem az elmúlt években elért eredményeinek megőrzését, valamint a szervezetünk jövőbeni sikeres munkájához elengedhetetlenül szükséges nyugalom megteremtését kívánja szolgálni"

- tudatta Gömöri Zsolt.

A volt paralimpiai elnök a döntésével egyben szeretné felmenteni a közgyűlést a bizalmi szavazás terhe alól az egység megteremtése érdekében. Szerinte a feladat most a jelen értékelése a jövő építésével. Hozzátette: ígéretéhez híven így is megtartja beszámolóját a június 19-i közgyűlés előtt összefoglalva az elmúlt éveket. Gömöri levelében arra kérte a tagszervezetek vezetőit, hogy óvják meg az eddig elért eredményeket és folytassák a munkát a közös cél érdekében.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
"a háttérben kötött megállapodás része volt, hogy Gömöri nem személyesen jelenti be távozását." Jelképesen ő is megérdemel egy gerincet .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Remélhetőleg ezzel nincs vége. Remélhetőleg Twitter Tompi is követi, a többi elnökségi taggal együtt az elszámoltatás, vagyonelkobzás rögös útján a börtönbe.
1magyar
@kkalman: De hát ez egy következmények nélküli ország.
eszegfu
@Senara: 15:37 Hajlok rá, hogy valahogy igy történhetett... Mások példáján nem látta Gömöri, hogy amikor a "magasabb" érdekek ugy kivánják, akkor nincs megmentés, hanem szépen elengedik a kezét?! Most még megtehette volna, hogy viszonylag "emelt fővel", külön szöveg nélkül, "elvesztettem az Önök bizalmát, ezért lemondok"...ennyi. De a lemondó levélben is még a szövetség jó munkájára hivatkozik... nekem visszataszitó.
eszegfu
@human: 15:31 Jó a hasonlat! Szerintem, ha a vezetőség egy árva fillér "külön" juttatásban sem részesült, akkor is le kellene mondania. Ugyanis ahhoz, hogy Gömöri az emlegetett pénzekhez jusson -- ami ugye jogszerü, de erkölcstelen volt -- nekik kellett előterjeszteni, majd megszavazni. Tehát segédkeztek, igy ugyanugy részesei voltak.
mate03
@pbalage: Te írtad le a kiváltó okot! Gratulálok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.