A Facebookon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról – írja a Boon.hu.

A lap nem linkelte az eredeti Facebook posztot, amiben többek között azt írják, hogy erre valójában a jogszabályok lehetőséget adnak. "Az új menetrend könyv 61. oldalán a kiegészített tiltólistában így szerepel ez a számomra új szabály: “csomagolatlan, vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, vagy itallal utazni” – olvasható a bejegyzésben.

A történet pedig így szól:

“Az MVK Zrt-nél új szabályozás (lehet régi, csak most már használják is) lépett életbe. Nem lehet nyitott üdítős flakonnal buszon utazni (pl energia italos fém doboz). Ma egy fiatal lányt szállítottak le elég erőteljesen felszólítva a délutáni 35-ös járatról mert a kezében volt valami dobozos üdítő, és megbüntették. Igaz, én nem láttam még sehol kiírva ezt az új szabályt, a lány is kérdezte, hogy hát mióta, és miért, és hol lett erről bárki tájékoztatva, de csak annyi volt a “kedves” ellenőr válasza, hogy tegnap óta nem lehet (2015.06.15) és amúgy is, nem Ő (ellenőr) utazik a buszon, hanem a lány, ezért a lánynak kell ismerni minden új szabályt. (tényleg ez volt az indok: “Hát nem én utazok, hanem Maga!”) Nagyon igazságtalan helyzet volt, lévén a forgóban egy hangos család éppen nyitott döneres dobozból falta az uzsonnát. Kérdem én, őket miért nem szállították le, miért csak a bérlettel, és kulturált viselkedéssel, valamint tiszta ruhával rendelkező lányt?

Figyeljetek az új szabályra, nagy divat most az energia ital. Ne adjunk lehetőséget ilyen módon új bevételhez juttatni az MVK-t.”

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Csak kérdezem: Ha fékez a busz és a nyakamba borul az ital, akkor mi van? Mondjuk hirtelen energikus leszek, az tuti.
Yoda69
Gondolom a csalad aki dobozbol falta az uzsonnat szarra verte volna ezt az idiota ellenort, ha elkezd veluk okoskodni.
Vizual
Szerintem ennek nem a nyakba öntés a lényege. Hanem az állítólagos szabályok, akár busz, akár büntető szabályok nem ismerete. Mert az nem mentesít a büntetés alól. Már azt aki nem FIDESZES. Mert uzsonnázó és fideszes, egykutya. Szerintem a törvényt, ha már van, érvényesíteni kell. Még akkor is ha veszélyes. Gyáva népnek nincs hazája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.