A bevándorlók ellen szóló óriásplakátok után a szerb-magyar határon épülő 4 méter magas fal a kormány legújabb csodafegyvere az illegálisan érkező menekültek ellen. Kiderült, már Kádár János is kacérkodott a gondolattal.

Nyáry Krisztián Facebook-oldalán tette közzé az alábbi dokumentum részletet:

Már Kádár János is déli határzárat akart

A kép mellé az alábbi magyarázatot fűzte Nyáry:

Münnich Ferenc, a fegyveres erők minisztere egy előterjesztésében már 1957. január elején jelezte a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormánynak, hogy a „határ védelmét alapvetően meggyengítette az annak idején, a helyzet hamis értékelése következtében felszámolt műszaki zár." A reakciós és megtévesztett elemek kifelé, az imperialista felforgatók, kémek és embercsempészek befelé áramlásának meggátolása érdekében a hónap végére meg is született az operatív megoldás, amelyről maga Kádár János, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnöke tájékoztatta a kormánytagokat. Ebben volt gyakorlata, mert belügyminiszterként már 1950-ben ő terjesztette a kormány elé a déli határok lezárására vonatkozó előterjesztést, amely „A jugoszláv diverzáns cselekmények elhárítása érdekében 15 km szélességű biztonsági sáv létesítése az ország déli határánál” informatív címet viselte.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A Szabad Nép jelenti.

A Magyar Dolgozók Pártja és a Hazafias Népfront egyetért a Forradalmi Munkás-Paraszt kurmány elképzeléseivel és támogatja azt.
Kádár Viktor elvtárs tájékoztatta a forradalmi kurmányt a műszaki határzár szükségességéről a déli határon a diverzáns, felforgató elemek beszivárgásának megakadályozására.
Utasította Biszku elvtársat az őrség megduplázására és az azonnali tűzparancs kiadására. Továbbá szükséges még egy 170 km hosszú bunkerrendszer kiépítése is (kivitelező a Duna aszfalt) a beszivárgó fegyveres Tito partizánok ellen.

Éberség elvtársak, szorgos népünk győzni fog.

Felcsút 1957 január 24.

Kádár Viktor elvtárs a Forradalmi Munkás-Paraszt kurmány elnöke és az elnöki tanács főtitkára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tényfeltáró
@Dr. Felipe: Helyesebb lenne hereverő paraszt kurmányt említeni, most arra jobban hajaz.
Tényfeltáró
@Vizual: Nem csak tanulmányozzák, próbálják átvenni és alkalmazni. De csak a rossz dolgokat, ahogy szokták.
Vizual
Azokból a nyilvántartásokból élnek, indokolnak amit pár évvel ezelőtt meg akartak szüntetni. És ami rájuk vonatkozott már meg is semmisítették. Kezdődött a "Fájlok éjszakájával" amit próbálnak már a fikció kategóriába tenni. Nem megy. Ha most nyíltan lopnak akkor már elkezdték és abba sem hagyták azóta sem. És szerintem úgy gondolják, hogy a Kádári puha diktatúrát meg tudják valósítani. De Kádár nem csak diktatúrát vezetett hanem hagyott élni is.
36
Hofi: "Tudják-e hogy hogyan nevezték el a Münnich Ferenc utcát? Egyszer, sétált Münnich Ferenc, Szakasits Árpáddal. Te, Árpi! Megfognád a táskám, amíg bemegyek a ToTTo-zóba? Meg. Arra megy a rendőr és megkérdezi. Ez meg, kinek a cucca? Hát, ez a Münnich Ferenc cucca.":))))
Hellcat
És ők komcsizank :D megáll az ember esze...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.