Megjelent a kormányhatározat a magyar-szerb zöldhatáron felállítandó biztonsági kerítésről. A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent határozat szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek augusztus elsejéig kell biztosítania az ideiglenes kerítés felállításához szükséges forrásokat.

A "rendkívüli bevándorlási nyomás kezelése érdekében szükséges egyes intézkedésekről" szóló határozatban a kormány elrendelte a mintegy 175 kilométer hosszúságú magyar–szerb határszakaszon – a zöldhatár átjárhatóságának megszüntetése érdekében – egy négy méter magas ideiglenes kerítés felállításának előkészítését.

A kormány a határozatban a belügyminisztert arra is felhívta, hogy – a bevándorlásról és a terrorizmusról zajló nemzeti konzultáció eredményének figyelembevételével – július elsejéig készítsen előterjesztést az illegális bevándorlás elleni hatékony fellépés érdekében szükséges jogszabály-módosításokról.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fizesse az aki támogatja a fal építését. majd a fóbiások összedobják a pénzt a 3-4xesen túlárazott építkezésre.
eszegfu
Ha csak a történéseket időrendbe rakom, akkor is látszik, hogy milyen mocskos módon kezeli a kormány az egész menekültügyet! Konzultációs kérdőivek visszaküldési határideje 2015. jul. 1., a "rásegitő" plakátok első darabjait jun. 6-án rakták ki, majd 2015. jun. 17-én már megjelenik a Magyar Közlönyben (ugy emlékszem) kormányrendelet formájában a szerb határon felépitendő fal. Ja, persze, O.V. erre kapott a néptől felhatalmazást!!
justhpeter
Van erre betervezett pénz ? Ha nincs akkor most az oktatás vagy az egészségügy reszkethet a pénzéért ?
eszegfu
@justhpeter: Varga Mihály aug. 1-ig kapott időt a pénz "előteremtésére"...ezt olvastam. Mivel a pénz sem bokron, sem fán nem terem... nem tudható, hogy melyik területről veszik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.