A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a kormány 22 milliárd forintért egy olyan kerítést akar húzni a magyar-szerb határon, ami csak a gyűlöletkeltést szolgálja.

Barabás Richárd, a párt szakszóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Kossuth téren tartott úgy fogalmazott, hogy közben a szociális szférában dolgozók bérfejlesztésére alig 1,6 milliárdot, az orvosoknak pedig alig hatmilliárdot akar adni a kabinet.

A ZöldFront Ifjúsági Mozgalom társelnöke arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltést" és térjen vissza az "ész és a józanság útjára". Szavai szerint nem ér meg még egy ciklust, hogy "évtizedekig tartó sebeket okozz a magyarok lelkén".

Kérdésre válaszolva azt mondta, a menekültprobléma egyáltalán nem olyan súlyos, mint amilyennek a kormány megpróbálja beállítani. Hozzátette, aki azt mondja, hogy "ész nélkül" mindenkit azonnal engedjünk be, az nincs tisztában a valósággal, de ugyanígy nincs tisztában a valósággal, aki kerítést akar húzni a határon. Ki kell alakítani egy olyan európai szintű szabályozást, amely integrálni képes a társadalomba azokat, akik itt szeretnének élni – fogalmazott.

A sajtótájékoztató előtt a PM és a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom közel tucatnyi aktivistája kerítésdrótot húzott ki körben a téren és mögé ültek. A drótra többek között "A menekültek 90% nem Európában van.", "Mi lett volna, ha '56-ban az osztrákok is kerítést húznak?" feliratokat és egy Ferenc pápától származó idézetet ragasztottak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Értelmes ember tudja, hogy önmagában egy drótkerítés - a digitális, "okos" drótvágók világában - már nem akadály !
Visszatérnek a régi, szép idők, 25 évvel a gengszterváltás után !
Remélem tűzparancs is lesz, mert nincs szebb és kellemesebb, mint futó menekültek lövöldözni, mint bűcsúban a mozgó fapálcikákra !
Felhívnám a "Menekültügyi Szakhatóság " figyelmét, hogy a gyerekek nem tudnak gyorsan futni, tehát célszerűbb velük kezdeni a vadászatot, mert ha elesik, a szülei is megállnak és kész terített asztal !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Értelmes ember tudja, hogy önmagában egy drótkerítés - a digitális, "okos" drótvágók világában - már nem akadály !
Visszatérnek a régi, szép idők, 25 évvel a gengszterváltás után !
Remélem tűzparancs is lesz, mert nincs szebb és kellemesebb, mint futó menekültek lövöldözni, mint bűcsúban a mozgó fapálcikákra !
Felhívnám a "Menekültügyi Szakhatóság " figyelmét, hogy a gyerekek nem tudnak gyorsan futni, tehát célszerűbb velük kezdeni a vadászatot, mert ha elesik, a szülei is megállnak és kész terített asztal !
Anna Mária
@Toby: Remek szórakozás lesz a jobbosok számára a szanaszét repülő testrészeket nézegetni, kiváló mulatság családokat felrobbantani, ehhez csak a taposóaknákat kell telepíteni megsértve megint egy, természetesen Magyarország által is aláírt nemzetközi egyezményt.
Toby
@Anna Mária: Ezt a mocskos csürhét semmilyen szerződés/egyezmény nem zavarja, amit hétfőn aláír, azt már kedden reggel megsérti, ha értdekei úgy kívánják !
Anna Mária
@Toby: Ez pontosan így van. Az elődeik által aláírt egyezményekről pedig valószínűleg nem is tudnak, hiszen hozzáértőket már rég nem alkalmaznak, megszabadultak mindegyiktől.
A taposóaknákról szóló ottawai egyezményt Magyarország 1997-ben írta alá.
kacsa0707
Én nem a kerítés építésére költeném a pénzt, hanem a mesterségesen beindított népvándorlást pártoló politikusok lakó helye melletti ingatlan megvásárlására, és beköltöztetnék mindegyik mellé legalább 40 migránsot had ismerkedjenek, barátkozzanak a barátaikkal.
kisangyalom13
Brüsszel engedte az emigránsokat az Európai országokba, az emberkereskedők segítségével, minden országba ki van épülve a szállításuk! Magyarországi embercsempészeket miért nem ellenzi a kormány ellenzéke?
Freewolf
Annyira hamar meglátszik kik a legnagyobb magyargyűlölők! Simán hazaárulók!
JAJMÁR
Nagyon ostoba az én népem, egyre inkább ezt látom. Nem értik egyesek, hogy a zár, nem csak kizár, de be is zár. Épülhet kerítés még oda is, ahova most nem, - hiszen kiderül majd, hogy ez nem elég - és az is kiderül majd, hogy a kerítés sem elég. Lesztek ti még bezárva, gyűlölködő, buta magyarok, és az Isten se segít rajtatok! Mindenki azt kapja, amit érdemel.

De mégis meg kellene valahogy akadályozni, ezt az őrültséget és pénzkidobást!
Freewolf
@JAJMÁR: Arra mit szólsz, hogy USA, Izrael ezeket a módszereket alkalmazza? Ők nem "bezártak"? Az teljesen rendben van, de ha Orbán valami hasonlót tesz, jön a huhogás! Nagyon hiteles ez a tiltakozás!
Anna Mária
@Freewolf: Nem te állapítod meg, ki hazaáruló. Nem is fogod.
Szerencsére sokan undorodnak a hozzád hasonlóktól.
Anna Mária
@JAJMÁR: El kell zavarni a kormányt és nem szabad jobbikosokat a hatalomba engedni.
Ilyen egyszerű! :)
Freewolf
@Anna Mária: Én csak tőled undorodom, de ez a magánügyem, senkire nem tartozik!
Anna Mária
@Freewolf: Ne pörgesd bele magad, megint kezd rádjönni a roham, tudod, olyankor meg iszonyatos blődségeket nyomsz a "liberálfasisztákról". :)))
Be lesztek ti még hosszú időkre zárva, és a napi sétát szép magas kerítések között lesztek kénytelen megejteni.
Anna Mária
@Freewolf: 15:58
Na látod. Akkor fölösleges is volt leírnod, kutyi.
Toby
@Freewolf: Hatalmas ismerethiánnyal szenvedsz ! Izrael esetében nem kell mkülön magyarázni, hogy milyen megfontolásokból szigorú a határrend.
A jenkik esetében azonban más a helyzet, Történelmük folyamán 10 milliókat engedtek az országba és a gyakorlat töretlen, bár 2001 óta szigorítottak ők is, érthető okokból.
Fasisztán nem hasonlítható hozzá !

Az über-mélymagyarságodban össze ne szard magad - koma ! Biztasson az a tudst, hogy te, msok szenében egy nagy nulla vagy ! Ez is helyezés ! És mégcsak nem is "anti-magyaroztam" !
Anna Mária
@kacsa0707: Te nyugodtan költhetnéd a saját pénzedet az összeesküvés-elméleteket vallók nyári táborára, ott kiszórakozhatjátok magatokat.
papa.49
Egyetlen kérdés ki lesz na bálanya ez ügyben, csak nem a hazugovics, úgyis lopott már bőven!!!
JAJMÁR
@Freewolf: 15:56 Rendben, legyen kerítés, pl. Ócsa körül, és oda mind bemehettek, akik féltek a menekültektől. Oda egyet sem fogunk beengedni, de elvárás, hogy ti se gyertek ki onnan, hadd éljen végre ez az ország!

A "kerítésről" már régen kiderült, hogy nem oldja meg a problémát!
(A miénket sem fogja, pedig remélhetőleg, ez a menekültáradat időleges, és sikerül az okot megszüntetni, hiszen ez oldaná meg a problémát.)
www.ng.hu/Civilizacio/2009/04/Az_amerikai_mexikoi_hatarvidek
Anna Mária
@Toby: Bocs, de egyáltalán nem szenved ez a kutyus az ismerethiányától.
Neki így jó, ostobán.
JAJMÁR
@Anna Mária: 15:57 Nem egyszerű, hiszen látom, milyen gondolatok léteznek egyes fejekben :(
Anna Mária
@JAJMÁR: Remek ötlet, gratulálok!
Fel kell állítani a körbekerített ócsai telepen jónéhány ToiToi mobilvécét is, nehogy torlódás legyen a mellékhelyiségekben az állandó rettegésük miatt.
Anna Mária
@JAJMÁR: Igen, hát ez lett, sok zavaros fej termelődött ki az elmúlt két és fél évtizedben.
Toby
@kisangyalom13: Nem Brüsszel engedte a menekülteket az uniós országokba, hanem az alapvető emberi szabadságjogok, melyek között megtalálod a szabad helyváltoztatás és munkavállalás, valamint az emberibb élethez való jogot is !
Ne csak akkor akarjunk uniósok lenni, amikor az uniós országok polgárainak adóiból milliárdok folynak be az oszágba...a cimborákhoz !
justhpeter
Nem biztos, hogy értelmetlen milliárdokat elkölteni a kerítésre, mert hát a fideSSt is el kell tartani valamivel. Ez lesz a járulékos költsége a kerítésnek. A vezérnek pedig jár a 10% üzleti jutalék.
kacsa0707
@Anna Mária: Kedves Mária ugyan meséld már el miért összeesküvés elmélet, az, hogy a nincstelen csavargok repülőgéppel jutnak el Törökországba,és utána is határtól, határig tudnak utazni, illetve utaztatják magukat.
Sok magyar állampolgárnak akik dolgoznak, spórolnak nem jut pénz ehhez hasonló kaliberű utazásra.
Ugyan kinek az érdeke, pénzügyileg, eszmeileg ezt támogatni???
Jellemzően a sok liberális ökör be is veszi, és sajnálkozását fejezi ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.