Mióta bevezette a kormány a vasárnapi zárva tartást, több mint kétezren veszítették el az állásukat a KSH adatai alapján – írta a blokkk.com.

A tendencia már áprilisban is megfigyelhető volt: februárhoz képest a kiskereskedelemben, áprilisban 2421-gyel dolgoztak kevesebben teljes és részmunkaidős foglalkoztatást is számba véve.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lennének még betöltetlen állások, de ha még fel is vettek alkalmazottakat, összességében a fentebbi számmal csökkent a dolgozók létszáma.

A KSH statisztikája egyébként a 4 főnél többet foglalkoztató vállalkozásokra terjed ki. Tehát ha egy igazán kis bolt, amelynek 4 vagy annál kevesebb alkalmazottja van, március közepét követően már éjszaka nem nyitott ki és elbocsátott emiatt egy alkalmazottat, az már nincs benne a hivatalos statisztikában, ahogy az sem, ha esetleg új embert alkalmaztak. Igaz, előbbi valószínűbb, hiszen ha ki is nyit vasárnap egy kisbolt, akármilyen alkalmazott nem dolgozhat benne, csak a tulajdonos vagy a családtagja.

Ráadásul az is kiderült: áprilisban a kiskereskedelemben összesen 378 ezer órát kellett túlórázniuk az alkalmazottaknak – az elmúlt 5 évben ilyen mértékű túlmunkára nem volt példa.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Amit sokan nem tudnak: mivel vasárnap zárva van a kisbolt, így a szombati félnapból egész nap lett. Valamint minden nap 5-kor nyitnak.
Ez most okés? Így ha vasárnap a családjával van együtt a boltos, viszont szombaton egész nap dolgozik. Így jön ki az óraszáma.Ráadásul vesztette a vasárnapra járó megemelt órabért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@mariaberta: Éppen pont a Fideszesek ordították nagy hangon, hogy mennyire fogják támogatni a kisvállalkozásokat.!!!
Talán emlékszel arra, hogy kimutatták már, a tavalyi évben közel 4 ezer kisvállalkozó ment csődbe!!! Itt a propin is hosszan cikkeztünk róla
eszegfu
@F_Viktor: 15:08 Értem és elfogadom a véleményedet. Nekem viszont ellentmondásos, hogy van több kiskoru gyermeke, meg mennyit keres a szabadalmával...tényleg nem tudom "elhelyezni" magamban.
nyanya001
Vajna kaszinói is maradjanak zárva vasárnap

A kaszinók nyitva tartásának korlátozását kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete – írta a hvg.hu. A szervezet azt kéri, hogy szűkítsék a nyitva tartást az este tíz órától hajnali öt óráig tartó időszakra, vasárnap pedig tartsanak zárva a kaszinók.
www.168ora.hu/itthon/vajna-kaszinoi-is-maradjanak-zarva-vasarnap-136895.html
mariaberta
@nyanya001: Így kellene lenni, de rájuk, az általuk hozott törvények nem vonatkoznak! Nem tudtad? Itt mindenkinek kuss, itt can.sak az Andi Vajnáknak lehet milliárdokat zsebre tenni. Persze azt nem tudjuk, ebből mennyit kap a "kormányközeli". Mert a harácsolás náluk határtalan. Sokat akarnak érni, mert Lázár elvtárs szerint csak az ér annyit, amennyije van.
mariaberta
Helyesírás javítás, a "can.sak" "csak" akart lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.