Nem ütközött személygépkocsival, hanem árokba hajtott a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton az a busz, amelyen huszonhárman sérültek meg hétfőn – mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Popovics Dejan a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit pontosítva közölte: a Pécsről Sellyére tartó menetrend szerinti járat Királyegyházától mintegy két kilométerre, eddig tisztázatlan okból hajtott az út jobb oldalán húzódó árokba. Hozzátette, hogy az eset körülményeit vizsgálják.

Súlyos buszbaleset Baranyában, 23 sérült

A szóvivő arra a felvetésre, hogy médiainformációk szerint a baleset a sofőr rosszulléte miatt következhetett be, úgy reagált: ez is a vizsgálat tárgyát képezi.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban elmondta, hogy a balesetben huszonhárman sérültek meg. A mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek.

A szóvivő a súlyos sérültekről közölte, hogy főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy tizenkét év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni.

Hozzátette, a mentésben több mentőautón kívül három mentőhelikopter vett részt, a szakemberek viszonylag rövid idő, nyolcvan perc alatt ellátták, illetve a szigetvári és pécsi kórházakba, klinikákba vitték a rászorulókat.

A busz a balesetben az oldalára dőlt, a mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A buszvezető azt mondta, hogy hirtelen rosszul lett, nem emlékszik semmire,
ha jól hallottam a hírekben.
A buszvezető is súlyosan megsérült.
Az összes sérültnek mielőbbi gyógyulást kívánok !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Most akkor autóval ütközött,vagy tisztázatlan okokból árokba hajtott?Ütközésnek nyoma sincs a buszon!
kkalman
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nem volt ütközés. A nevelt lányomék pont akkor mentek (volna) Gyöngyfára. Ők mondták, hogy nem volt ütközés. A busz "csak" befordult az árokba.
Vizual
És most tapsikáljunk, hogy gyorsan ellátták a sérülteket.? Ennek igy kellene evidesnek lennie. De olvasunk arról is, hogy sztrokos beteghez órák alatt ér ki a mentő, orvos nélkül. Hogy az állami mentők a vadi uj rohamkocsijak szinte teljes állományát a F-1-re vitték ki, pénzért, holott vannak magán mentők is akik el tudták volna látni a feladatot. Nézzetek mindig a hírek mögé és meglátjátok a FIDESZ patáit kilógni. És ugye neked nem volt mentő ha kellett. Már akinek.
nyanya001
A buszvezető azt mondta, hogy hirtelen rosszul lett, nem emlékszik semmire,
ha jól hallottam a hírekben.
A buszvezető is súlyosan megsérült.
Az összes sérültnek mielőbbi gyógyulást kívánok !
1magyar
Hajszolják a buszsofőröket, nem csoda ha valaki rosszul van. A közlekedés nagyon veszélyes munkahely.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.