Esélytelennek tűnik, hogy csupán a honvédség és a rendőrség emberei valósítsák meg a déli határra tervezett kerítés-projektet. A 175 kilométer hosszú és négy méter magas kerítést le is kell gyártatni valakivel – írja az Index. Van két hazai cég, ami járatos a határzárak kialakításában, jelenleg Türkmenisztánban dolgoznak a világ egyik legnagyobb, ezer kilométer hosszú egybefüggő vasfüggönyének felhúzásán. A megbízást márciusban a keleti nyitás sikerének könyvelte el a magyar külügy.

A két cég közül az egyiknek, az Umirsnek, két orosz tulajdonosa is van Szilágyi Zoltán mellett, Vlagyimir Savenkov és Andrej Kliujev. Utóbbi az Umirs cég elnöke, amely Oroszország meghatározó biztonságtechnikai vállalkozása, az orosz belügyminisztériumnak, a határőrségnek és a Gazpromnak is szállít.

A kérdés, hogy NATO tagország építtethet-e orosz érdekeltségű céggel olyan projekten, ami „NATO-kompatibilis” védelmet telepít. Annak ellenére, hogy a nemzetbiztonsági bizottság egyik tagja az Indexnek azt felelte, hogy ez teljességgel kizárt, a cég honlapján már szerepel a referenciák között egy magyar katonai objektum.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na basszus!! Már az oroszok is ?? Mi lesz ebből?!! Azt hiszem nem csak délen lesz kerítés hanem nyugaton és északon is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@bundi: Hülye az te vagy mókuska! Gondolom, nem éjszaka járkálsz arra. A nyócker nappal itt is épp elmegy, de ne menj be éjszaka!
bundi
@Freewolf: mindegy hagyjuk...a nagy jobboldali média biztos nem hazudik és túloz...legyen neked igazad...
Freewolf
@bundi: Népszava, Magyar Hírlap. Így tájékozódom! A Népszabi már nagyon gát, de néha az Index is játszik!
bundi
@Freewolf: gondolom ami miatt vered magad az ngz az a népszaváé...vagy a indexé?...de mint mondtam csak elsiklottál felette itt nagyobb biztonságban érzem magam mint régebben pesten...és a nagyon megbízható forrásod hitelességét csak enyhén kérdőjelezi meg az hogy sem dátum sem cím alapján nem lehet belőni amire hivatkozik...és a helyszín igaz londonban van, de nem eldugott északi sikátor, hanem a tower tate modern st paul tól nem messze lévő belső rész...és mondom, ha rákeresel londonra a google maps ben ki van írva hogy city of london...a bank of england épülete mellett na ettől kb 500 méterre van keletre a whitechappel...ennyit a hitelességről...
Freewolf
@bundi: Láttam én már minden oldali híradásban hibát. Lehet, hogy ellőttek egy helyszínt. És a többi?
bundi
speciel a környék többszintes épületekkel van beépítve tehát mint említettem a cikkben az van hogy whitechappelben megvertek egy srácot mert húst evett a ramadan idején ez kb úgy marhaság ahogy van...ha a srác nem muszlim le se szarják...amíg leytonban laktam minden este a muszlim központ előtt jöttem el ramadan idején néha éjjel jöttek ki onnan, beültek enni az éttermeikbe...amiktől nem messzire dixy chikentől a kentuckyig minden volt...ami zavargások voltak, azok a vallástól független utcai brancsok villongásai voltak...de a rendőrség ezerrel repesztett akármi történt is...volt hogy egy kisebb csapat keleteurópai kiabált a velük lévő lányokkal voltak öten hatan ...kb 5 perc és 3 járőrkocsi és 1 furgon fékezett vagy 15 rendőrrel ...kb ennyi...itt is vannak problémák...de nem több mint otthon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.