Július 1-jén lép hatályba a szabálysértési törvénynek az a módosítása, amely szerint a magyar gépjárművel külföldön elkövetett szabálysértés esetén – az ottani hatóság megkeresésére – meg kell adni a magyar üzemben tartó adatait.

A külföldi szabálysértési hatóság – a gépjármű rendszámának és gyártmányának megküldésével – annak a személynek a járműnyilvántartásban rögzített adatait kérheti, aki a cselekmény elkövetésekor a gépjármű üzemben tartója volt. A kérelmet a magyar legfőbb ügyésznek kell küldeni, az pedig továbbítja a központi közúti közlekedési nyilvántartó szervnek. Ez utóbbi 15 napon belül megküldi a kért adatokat a legfőbb ügyésznek, ő továbbítja a megkereső külföldi hatóságnak.

A közúti nyilvántartási törvény is módosul július 1-jén. Akkortól új szervezetek is automatikusan kereshetnek a nyilvántartásban. A jogszabályban az áll, hogy a közúti közlekedés szabályainak megsértésével összefüggő közigazgatási bírságolási eljárás során – a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság mellett – mások is jogosultak a nyilvántartásban való automatikus keresésre. Az új két jogosult az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, a megtett úttal arányos díj ellenőrzésre feljogosított, valamint az úthasználati díj ellenőrzésére kijelölt szervezet.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na végre !!! amit pl. a " magyar autósok " a Bécsböl kivezetö A4-es autópályán
müvelnek, az már elképesztö !!! Most majd sz...nak mint a torkosborz...:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Két dolog !LIBELE-NEK Való igaz,hogy ahol nincsen határőr ott nem lehet megállítani a szabálytalanakodót,de attól még lehet büntetni,és fotózni,csak én a rendőröktől tudom ,hogy ez a gyakorlatban nem,vagy igen ritkán fordul elő,mert sok vele az adminisztráció,és hosszadalmas ügy! Éppen ezért inkább nem is veszik észre őket! Hát ez a bosszantó,hogy engem megállítanak az 5 km.-es túllépésért a Román kocsit pedig a 30-ért sem!!Én ilyenekről beszélek.
gazdag dezső
Anna Máriá-nak pedig azt mondanám,hogy én nem vitatom tovább ezt a menekültügyet,mert Te nem látod úgysem jól az egészet!! Valószínűnek tartom,hogy érdekelt lehetsz ebben a dologban!Ha valaki nem érti meg,hogy akkora feladat ez az ország számára ,hogy egyedül nem vagyunk rá képesek!És még ezután jön a nagyobbik tömeg,annyian jönnek,vagy többen mint az a község ahol átjönnek,és talán érdemes lenne megkérdezni Őket is ,hogy mi a véleményük mert így kívülről nagyon félre vagy informálva!!De nagyon ám !Én azt gondolom,hogy ha nem ismered a dolgot közelebbről akkor nem szabadna beleszólni a témába sem!!
qxy
@Toby: azok szabályosan csinálták amit csináltak, mert a szabályokat ők csinálják nem? hát de. aztakurvaszarokbele.Én is útálom őket.
Toby
@gazdag dezső: " Évi sok százezer emberről van szó ám! "
Ne mondd !
És hol van ez az évi sokszázezer ember ?
gazdag dezső
Toby-nak! Hol van az az évi több száz ezer ember ?Most hivatalos közlés szerint napi 3500--4000 emberről van szó,de ez várhatóan több fog lenni ha így nővekedik a szám ilyen ütemben. Nos 3500+4000=7500 :2 =3750 X 365 nappal=1368750 személy !!!Éves viszonylatban ha nem nő a létszám akkor is .Nos hát ez már csak matek számítás ami persze nem biztos de bőven van sokszázezer személy,és ezt már Magyarország nem tudja kezelni.Figyelje csak a napi eseményeket !Szegeden a készenléti rendőrség segítségét kellett bevetni a bevándorlók miatt !!Hát ennyire nem egyszerű dolog ez,és nem viccről van szó!!Ne is vegye senki olyan könnyen ,hogy támogatják a befogadást !!
Lepényleső
Az északiak nem kerülgetik,fizetsz,vagy itt maradsz.Egy telefon,hogy a tarifát utalják,aztán
mehetsz. A magyar rendőr előtt pedig a feneküket törülik a büntető cédulával,röhögve.
Ebből is az látszik,hogy a Magyar rendőrség,csak a Magyar ellen lép fel hatékonyan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.