Miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy pályázza meg Magyarország a 2024-es olimpia rendezését, nyilvánosságra hozták, hogy mi hova kerülne a verseny alatt Budapesten. Az olimpiai falu például kihasználná, hogy az egyik tervezett Quaestor-beruházás már sosem fog megvalósulni – írta a 444.

Ugyanis a játékosok lakhelyét pont odaépítenék, ahova a Quaestor-csoport egykor a Duna City-projektet akarta: a Nagyvásártelep körüli telekre, ami a képen a sötétebb narancssárga színnel látható.

Így találkozik a Quaestor álma és a magyar olimpiarendezés
Forrás: 444.hu

Tarsoly Csabáék anno sok látványtervet is készített a projektről, amiről az olimpiai tanulmány készítői meg is emlékeznek – igaz, a Quaestor nevének említése nélkül:

A területet a városrendezési tervek vegyes területhasználatra, intenzív beépítésre jelölik (az ide vonatkozó fejlesztési elképzelés a Duna City projekt néven ismert).

És hogy mi történne a területtel az olimpia után?

egy része piaci értékesítésre kerül lakóingatlanokként, egy másik része pedig közszolgálati pályakezdők és alkalmazottak kedvezményes lakhatását segíti elő lakóingatlanként – a közszolgálati életpálya modellek részeként – illetve kollégiumként való hasznosítás is szóba jöhet.

Frissítés: az Index azzal egészítette ki a sztorit, hogy a Duna City volt a Quaestor-birodalom legértékesebb ingatlanja, Tarsoly Csaba erre hivatkozva kérte a hatóságokat, hogy házi őrizetben lehessen és intézhesse az ügyeit. Ugyanis ha a hitelezők elviszik, akkor nem lehetne a területből fedezni a pénzügyi hiány egy részét.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Adókból keletkezik akkora tartalék,hogy azt nem szabad vidéki utak helyrehozetalára ,kórházak korszerűsítésére,nyugdíjra,rákbetegek kezelésére,stb.fordítani.
Olimpia egy rangos esemény,melyen nyer az állam,csak az adózó nem profitál belőle konkrétan,mert a hellyegyeket ugyanúgy meg kell vásárolnia arra,ami az ő befizetéseiből jött létre.

Vidékiként nem mondom ki hogy nem támogatom,de jánlom a tisztelt szervezőbizottságnak,hogy a saját fas...kal verjék a csalánt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@F_Viktor: (15:22) Én ezt nem egészen így látom. A tervezett létesítményekből néhány stadion kivételével mindet meg kell építeni előbb-utóbb. Bérlakásépítések, egyetemi campusok, néhány sportlétesítmény, híd, közlekedésfejlesztés, stb. Munkát és lakást kell adni.
A fejlesztések iránya teljesen megegyezik a fővároséval. Erre lenne 8-9 éve az országnak és már korábban elkezdett, félbemaradt építéseket fejezne be.
F_Viktor
@verőce21: Szépen hangzik, de senkinek nem sikerült megvalósítania. Egyedül Pekingben tudták úgy csökkenteni a veszteségeket, hogy az olimpia záróünnepsége utáni héten már bontották az új létesítmények 80-85 százalékát.

Lesz sok felesleges beruházás, ami soha nem térül meg, ilyen lesz a közlekedés fejlesztése, ami soha nem lesz kihasznált (lásd M6).
Nem lesz a létesítményeknek gazdája, fenntartója.
Mikor a kórházaknak gondot okoz a fűtés, az épületek állagmegóvása (a felújítás csak álom, csak akkor valósul meg ha az EU éppen ad rá pénzt), akkor majd a főváros finanszírozza ezeket a hatodrendű feladatokat?

Azért maradjunk a realitás talaján, elqrunk a pályázatra 1,5-2 milliárdot, s ha a NOB nem akár nagyon alánk tenni, akkor más kapja meg a rendezési jogot, s akkor fellélegezhet Magyarország.
hetöndöe
@verőce21: Olimpia Magyarországon csupán pár idióta álma...pont.
verőce21
@hetöndöe: Ítélkezni nem szabad, mert ha valami igaz, az ellenkezője talán még igazabb!
verőce21
@F_Viktor: (17:10) Bár már ott tartanánk, hogy a fenntartási gondokat kell csak megoldani!
Addig is vár még ránk egy Úszó VB megrendezése.
Desischado
@mate03: Mondtam itt többször is, rázzuk a rongyot, közben a fenekünk lóg ki a nadrágból! Ez csak arra kellene, hogy orbán meg az oligarchái még jobban megtömhessék a feneketlen zsebüket, ami sohasem akar megtelni. Mit gondolsz, Paks 2 miért kell nekik annyira?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.