Úgy tűnik, a TV2 próbálja jóvá tenni az Irénke nénis ámokfutást. Először riporterük kért bocsánatot korrekt módon a tudósítás miatt, majd ma a Mokka megszólaltatta Kembe Sorelt – aki többek közt a Jóban-rosszban című sorozatból ismert -  arról, mit gondol a menekültkérdésről.

A sorozatsztár édesapja még a '70-es években érkezett Magyarországra Kongóból és tapasztalata szerint "vagy naiv vagy rosszindulatú érdeklődéssel" fogadták őt az itteniek. Mint kiderült, bőven érték atrocitások is, főleg, miután már együtt volt a színész magyar származású édesanyjával. Egyszer például az Astorián a metrósínek közé is belökték.

Kembe Sorel egyébként úgy véli, az illegális bevándorlásnak az vetne véget, ha a közel-keleti és afrikai országok politikai helyzetét stabilizálnák és fejlesztéseket, beruházásokat vinnének oda.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem érdekes ? Kembe Sorel nem politkus, (gondolom) semmiféle hivatásos tanácsadói háttér nem áll mögötte, mégis értelmesebben szól a kérdésről mint az egész magyar kormány, tanácsadókkal és szakértőkkel támogatva.
Nem furcsa ? Hogy van az, hogy nem politikával foglalkozó civil emberek nagy többsége Kembe Sorellel ért egyet, míg a kormány az őt támogató szavazóira tud csak hivatkozni.
Csak lehet valami abban, hogy ez a nemzeti konzultáció is csak egy ócska, primitív humbug.
gazdag dezső
Az hogy azok az országok ahonnan jönnek a menekültek,nagyon szegény ,és elmaradott,arról nem a magyar nép tehet,és nem is a magyarság feladata javítani a helyzetükön!Vannak sokkal gazdagabb országok nálunk akik megtehetnék,és ők csak ránk küldenék az áradatot!! Van nekünk elég sok bajunk amúgy is.Egyébként valahogy mintha nem is lennének azok nagyon szegények az adidas felszerelésükkel,és a nálunk nagyon drága telefonokkal!!Akik mégis a befogadás mellett szavaznak,azok adakozzanak nekik ,mert nem elég az országtól kapott 6000, ft. napi ellátmány !!! Sokan örülnének Magyar polgárok,ha fejenként naponta költhetnének átlag 6000, forintot!!!
Lackó50
Ő józan paraszti ésszel gondolkodik és nem bonyolítja túl a helyzetet. Itt viszont a "nemzeti konzultációval" kizárólag az emberek megosztására játszanak. Ha már egyszer eldöntöttek valamit, akkor mit akarnak megkérdezni??? Ha mindenki nemmel válaszol rá akkor se fogják megváltoztatni az álláspontjukat, így az egésznek a cirkuszon kívül semmi értelmecsak arra jó, hogy ismét milliárdokat kivonjanak valami saját célra a költségvetésből. Közben a TV-ben az olimpiára akarnak jelentkezni és felröhögtem, mikor összefogásra akarják bíztatni az embereket, hogy ezt a projektet meg tudják lépni. A sok általuk megosztott embereket nem tudom mivel fogják összefogásra rávenni. Biztosam lehet majd ebben a nagy beruházásban ismét nagy pénzeket leakasztani és a barátok zsebébe tuszkolni. Ehhez kellene az összefogás?? Már Nagykanizsán is sportcsarnokot akarnak építeni. Újabb haverok juthatnak (vagy a régiek) milliárdos megrendeléshez.
Kembe Sorelnek igaza van abban, hogy azokat az országokat kellene beruházásokkal segíteni, ahonnan jönnek a menekültek. Inkább ezen kellene gondolkozni, mert aki elsőnek lép ezen a piacon az sokat nyerhet belőle. Eleinte biztosan sokba kerülne, de hosszútávon a kapcsolatok kiépítésével ott még talán nyerők lehetnénk. Csak akkor nem sportcsarnokot kellene Szudánban, vagy Kongóban építeni, hanem gyárakat, erőműveket, és cserébe rengeteg nyersanyagot kaphatnánk. Főleg, ha még a kitermelésbe is beszállnánk. De ehhez egy épeszű kormány kellene és nem egy olyan, aki csak a saját meggazdagodására szakosodott mások összeugrasztásával.
mate03
@Lackó50: Gratulálok! Remek hozzászólás,köszönöm!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.