A mentőorvos és az ápolok éppen egy idős embert láttak el a XIII. kerületben, amikor a közterületesek cetlit tettek az autójukra, mert túl közel parkolt a zebrához. A 25 ezres bírság a duplájára nőhet, ha a rendőrséghez kerül az ügy.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Bezzeg, ha egy neves sportoló, vagy álamfő tesz ilyet, akkor semmi nem történik.
Aki megbírságolta azt a mentőt, remélhetőleg ha neki lesz egyszer szüksége rá, a KRESZ fontosabb legyen, mint a rajta való segítség!!!
Lendkerék
A közterületeseknek igazuk van. A KRESZ pontosan megmondja, mikor mikor élvez felmentést a mentő (és még más jármű is) az általános szabályok alól.

Más kérdés, hogy az egész ügy rendezetlen. A betegszállító járművek vezetői például szinte ugyanolyan bánásmódot várnak el a többi gépjárműtől, mintha ők is megkülönböztetett jelzést viselnének.. Ebben az esetben még lehetne is benne némi igazság, mivel mégiscsak beteg embereket szállítanak, többnyire időre. Viszont a pénz- és értékszállító járművek, amelyek sárga villogót is viselnek, abszolút pofátlanul szegnek meg mindenféle közlekedési szabályt (különösen a megállás és várakozás szabályait). A rendőrök pedig mindkét utóbbi járművel szemben igen elnézőek.
lópicigáspár
Szerintem ez morális kérdés! Hogy várjuk el tőlük, hogy segítsenek, ha őket szopatják! Valahogy egy szinten ezzel! 444.hu/2015/05/22/holgyeim-es-uraim-ime-nemetorszag-legbunkobb-autosa/
quo vadis
@Lendkerék: Önnek és Fábián-Brocskó Márta felügyelet-vezetőjének is kívánom, kerüljenek Önök, vagy egy kedves hozzátartozójuk egyszer olyan helyzetbe, amikor sürgős orvosi ellátásra lenne szükségük, de a mentőautó nem tud megállni, mert az egyetlen hely ahol leparkolhatna, túl közel van a zebrához. Ha a gyermekét, vagy a szülőjét nem látnak el ezen ok miatt, akkor azt írná, hogy jogos. Megértem, hát ha egyszer nem tudott megállni...
Tudomásul veszem a KRESZ szabályait, és igyekszem betartani, nem (5 m-es szabály ide vagy oda) egy zsúfolt városban előfordulhat olyan helyzet, amikor egy jármű, főleg, egy mentő az előírt 5 m-en belül áll meg.
Ettől függetlenül, manapság akkora lovat adtak a közterületesek alá, hogy az hihetetlen.Ezzel nem kis lenne baj, ha az iskolázottságuk a hatalmuknak megfelelő lenne. De sajnos a legtöbb alul iskolázott, és az egyenruhát a hatalom egyik megnyilvánulásának érzi, és így is viselkedik.
quo vadis
Ajánlom a közterületeseknek index.hu/belfold/2015/05/29/schmitt_pal_tilos_parkolas_vasarlas/
Ez a pojáca nem fél méterrel a zebra előtt, hanem a zebrán állt,Gondolom őt nem merik büntetni, mert mint a parlamentben hangoztatják, a törvény és a szabályok ránk nem vonatkoznak... (az csak természetes, hogy nem látták, azért nem büntették, meg ha látták volna is, inkább elfordultak)
Szívatni csak az amúgy is alul alulfinanszírozott mentőket kell, akik nem saját szórakoztatásukra állnak meg - talán nem a legszabályosabban -, hanem mert talán, emberéletről van szó. (bár ez ma hazánkban nem igazán számít) Hát, a sokszorosát költsék gyógyszerre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.