Ezt Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára mondta az M1-en, a Központi Statisztikai Hivatal áprilisi kiskereskedelmi adataira reagálva.

Hozzátette: fontos eredmény, hogy egyaránt nőtt az élelmiszer- és a nem élelmiszer kereskedelem. Ez azt jelzi, hogy az emberek bíznak a jövőben, és vásárolnak olyan tartós fogyasztási cikkeket is, amelyek nem tartoznak a napi szükségleteikhez – hangsúlyozta.

A kiskereskedelmi forgalom több mint 22 hónapja folyamatosan növekszik – mondta. Ez jól mutatja, hogy nőttek a reálbérek, valamint azt, hogy az embereknek több szabad jövedelme van a bankok elszámoltatása miatti törlesztőrészlet csökkenésnek, a forintosításnak és a végtörlesztésnek köszönhetően – fejtette ki.

Lenner Áron Márk hangsúlyozta: áprilisban az elektronikai termékek kereskedelme nőtt masszív mértékben, tehát több évre szóló, drágább dolgot vásároltak az emberek.

Az NGM helyettes államtitkára kitért arra, hogy az alacsony olajár miatt olcsóbb az üzemanyag, így nagyobb arányban vásárolnak ilyen jellegű termékeket. Ez elsősorban a gazdasági szereplők számára fontos, mivel a költségszerkezet jelentős részét az üzemanyag teszi ki – jegyezte meg.

Az NGM közleménye hangsúlyozza, hogy az Eurostat adatai szerint a hazai kiskereskedelem a harmadik legnagyobb mértékű növekedést produkálta az Európai Unióban. Áprilisban naptárhatástól megtisztítva 5 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbihoz képest, az év első négy hónapjában pedig 6,3 százalékkal emelkedett a volumene.

A közlemény szerint a KSH jelentése mellett az online pénztárgépek forgalmi adatai is alátámasztják, hogy a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap márciusi bevezetését követően is bővült. A hatálybalépés előtti 9 hét forgalmi átlaga valamivel több mint 141 milliárd forintot, míg a hatálybalépés utáni 14 teljes hét forgalmi átlaga több mint 158,5 milliárdot forintot mutat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Már pedig ha a ksh azt mondja, akkor az úgy is van! :-)))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Már pedig ha a ksh azt mondja, akkor az úgy is van! :-)))))))))
Senara
A vasárnapi bezárásra napi magyarázkodás meg volt . Holnap haragos bácsi következik .
paolo006
Koszos mocskos hazudós kis köcsög. Lószart sem nőtt semmi. Főleg nem a kiskereskedelemben. Aki benne dolgozik, csak tudja.
pbalage
Én vasárnap újabban nem szoktam enni, tehát valamennyit csak csökkent.
Vagy ti annyival többet zabáltok?
Hellcat
A fidesz legnagyobb ellensége, a CSÚNYA TÉNYEK, mást mondott...
eszegfu
Én még a KSH-ban sem kételkedek...csupán felvetődött bennem: itt forgalomról beszélnek, tehát a bevételről. Megemelkedett élelmiszer lánc felügyeleti dij, akkor a "szappanadó" bevezetése, esetleg az egyes termékek (cukor, liszt) nem került akár 1-2 Ft-tal többel? Nem ezért lett nagyobb a forgalom?! Mert az, hogy "több a szabad jövedelem", mert kevesebb a devizahitelek forintositása után a banki törlesztő rész, meg a bankok elszámoltatása...az én környezetemben csak olyannal találkoztam, akinek a tisztességtelen haszon miatt annyit "adott vissza" a bank, hogy 8 évi törlesztés után most pont a tőke tartozása maradt meg hitelként! Továbbá az elszámoltatás előtti törlesztéshez képest valóban csökkent kb. 15 %-kal, de az eredetihez képest még mindig 30 %-kal több.
A másik az ü.a. : megnéztem a gázolaj literenkénti ára 405 és 434 Ft között hektikusan változott minden hónapban, (átlagosan 426 Ft jött ki) nem lehet látni a csökkenő tendenciát sem, akkor mitől olcsó?
papa.49
Lehet hogy visszaesést nem okozott, bár ezt is kétlem, pontosan a szépen lassan felfelé kúszó árak miatt, de hogy rengeteg bosszúságot okozott az embereknek az biztos, elég megnézni egy péntek délutáni, vagy egy szombati napot, ha akkor ott lenne a véngyepesagyú harrag hát biztos hogy többen jól pofán vernék, mert csak hallgatni kell hogyan szidalmazzák a xaros pártjával együtt az emberek!!!
eszegfu
@pbalage: 11:14 Nem "zabálok" többet, csak megveszem az ennivalót és egy szépen kivitelezett kosárra dobással a szemétbe küldöm! Lószart vásárolok többet, nem kaját!!
pbalage
@eszegfu: a lószaros pultnál én is sokat szoktam bámészkodni, ajánlgatják az árusok a lóherés és a szénás ízesítésűt, mert állítólag azok a legfinomabbak, aztán otthon csak panírmorzsába (természetesen szombati zsemléből lereszelve) kell beforgatni és olajban kisütni. (már ha maradt szombatról)
:)
papa.49
@nyanya001: Kösz, el is mentettem, nagyon találó!!!
eszegfu
@nyanya001: 11:44 1-1 témától szét tudnék robbanni...de ez igy "összeszedve" egész egyszerüen szörnyü! Nem akarom elhinni, hogy a kormány szimpatizánsai ezt nem látják! Vagy csak egyszerüen nem olvasnak, nem hallgatnak hireket, mert amiről nem tudnak az nincs is?!
nyanya001
@eszegfu: Tudnak róla !

Kicsit durva példát hozok fel, Sztálin és Hitler milliókat ölt meg,
mégis a mai napig vannak szimpatizánsaik és nem is kevés !
eszegfu
@nyanya001: 12:36 Fel nem fogom, hogy "viselt" dolgaikat tudva, hogy lehet kedvelni valakit! Esetleg azért, mert "hasonszőrüek"...nem is tudok csak erre gondolni!
eszegfu
@pbalage: 11:46 Azért Nálatok még habzsi-dőzsi lehet...hiszen még van olaj a sütéshez... mi egyszerüen a kemencében sütjük ki...
pbalage
@eszegfu: nekünk nincs kemencénk. (ha esetleg lenne, akkor meg fa nem lenne, hogy felfűtsük)
eszegfu
@pbalage: :))) Jól elkanyarodtunk a témától, de legalább ettől nekem jobb kedvem lett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.