Sok városban kapott közvilágítási munkát az a cég, amelyből nemrég szállt ki Orbán Viktor veje. A Direkt36 most azt derítette ki, hogy a lámpák kirívóan sokba kerültek.

Budapesten az Árpád fejedelem útján a Margit híd és a Zsigmond tér közötti szakaszon új LED-es lámpák világítanak, de ilyen márkájú, típusú és technikailag szinte teljesen azonos lámpákat szereltek fel tavaly a keszthelyi Csapás úton a helyi bevásárlóközpontok közelében.

Azt írják, míg az előbbinek 139 085 forintba került, az utóbbiért 217 805 forintot kellett fizetnie a városnak. A különbség abból adódik, hogy Budapesten közvetlenül a gyártótól érkeztek a világítótestek, Keszthelyen a közvilágítás korszerűsítésével megbízott cég, az egészen a közelmúltig a miniszterelnök veje, Tiborcz István által résztulajdonolt Elios Innovatív Zrt. szállította a lámpákat.

A kutatómunka eredményeként kimutathatóvá vált, hogy az Elios olyan árat kapott a lámpákért a munkái során, amelyek más projektekhez képest kirívóan magasak voltak. Ez az árkülönbség több tízmillió forinttal – illetve legalább egy esetben akár százmilliókkal – dobta meg az egyes beruházások költségét. A számlát minden esetben közpénzből – azon belül is túlnyomórészt EU-s forrásból – állták – olvasható a cikkben.

A cég az árképzésükről általánosságban annyit közöltek, hogy “az ajánlatokat a szakmában elismert munkatársaink kizárólag szakmai alapon állítják össze”.

Közben a Párbeszéd Magyarországért (PM) bejelentette, hogy különösen nagy kárt okozó csalás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a közvilágítási rendszerekre vonatkozó projektekkel összefüggésben. Mindezt azért, mert az önkormányzatok "döbbenetesen drága" közvilágítási rendszereket vásároltak Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének volt cégétől úgy, hogy a drága technológiát semmi sem indokolja. A PM azonnali KEHI-vizsgálatot követel.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a tettes természetesen ismeretlen, és hát ugye soha nem fognak a nyomára bukkani,
mert bizonyosan nagyon furfangos lehet ez az illető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@Freewolf: építtessél vele lámpaoszlopot, aztán megtudod mennyi az annyi.
bundi
@Freewolf: van két lista...mindkettőn rajta van ugyanaz a lámpa ugyanattól a cégtől...
www.direkt36.hu/contents/elios/images/elios1.png
a többi munka ára más ez csak a lámpák ára...
de ha olvastad a firkászok firkálmányát..akkor látod hogy ugyanazt a lámpát kalocsán 166 ezerért számolták szolnokon 239 ezerért...és ez csak a lámpa ára...
444.hu/2015/06/25/megmagyarazhatatlanul-draga-lampakat-hagyott-maga-utan-tiborcz/
de mondom esetleg felvilágosíthatnál hogy miben is verik át az embereket azok a csúnya firkászok...mert így a cikk alapján nem ők a hunyók...csak felkészítik az embereket arra hogy sanszos hogy az a csúnya zunijó visszakérheti ezeket is ...mármint a támogatás összegét...
aprópopó...ha már itt vagy...
propeller.hu/itthon/3120606-magyarorszag-egyoldaluan-felfuggeszti-menekultek-visszafogadasat?all#c1364172
Toby
A Mutyi-maffia ismét a saját lábán állt, de közpénzre támaszkodott !
Azt a néhány alányalós mocskos polgármestert, amelyik ennyire szórta a közöst, karóba kéne húzni a főtereken, elrettentésül !
Desischado
Mi van, mi a baj? A "saját lábán áll", nem? Az a gyanúm, hogy a miénken! Tanuljatok feleim, így lehet szivattyúzni a közpénzt, magunknak!
Jozefina
Előbb, vagy utóbb úgy is kiderül az igazság!!! Főleg, ha EU-s pénzek zsebrevágásáról van szó!! Majd szépen az EU fog nyomozni az ügyben!!! Vélelmezem, hogy fel fogják hívni rá a figyelmüket!!! Orbán családi maffiája szövi át már szinte az egész országot!!! Undorító és felháborító!!!??
kukac50
Orbán az adófizetők pénzét könnyen osztotta a vejének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.