A környéken a migránsoknak a taxisok szoktak szállást, élelmiszert szerezni, de rendkívül magas áron. A hvg.hu azt írja, erre figyeltek fel civilek és léptek.

A migránsoknak élelmiszert osztó civileknek sikerült elérniük, hogy a szegedi Nagyállomás épületében tölthesse az éjszakát félszáz menekült, köztük 10 gyermek.

A hvg.hu cikke szerint ugyanis azt látták, hogy miközben ételt és például pelenkát osztottak a szír, afgán és kongói menekülteknek, az utolsó vonat kigördülése után a biztonsági őrök elkezdték kiterelni őket a szakadó esőben.

A MÁV éjszakára bezárja az épületet, így a szabad ég alatt kénytelenek megvárni a családok a reggelt. A civilek előbb egy hajléktalanszállón próbáltak segítséget kérni, de ott azt mondták, telt ház van. 

Azt el akarták kerülni, hogy a taxisoktól kérjenek borsos áron segítséget, így rendőrt hívtak, akik pár telefon után közölték, éjszakára is maradhatnak az állomás területén.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
"A szegedi Nagyállomás épületében tölthette az éjszakát félszáz menekült, köztük 10 gyermek. Mindezt a helyszínen a migránsoknak élelmiszert osztó civileknek sikerült elérniük, mivel azt tapasztalták - amikor éjjel éppen a szír, afgán és kongói családok között inni- és ennivalót osztottak szét - hogy fél 11-kor, az utolsó vonat kigördülése után a biztonsági őrök kitessékelik a csoportot az épületből az éppen szakadó esőben."

Van még emberség az országban, csak a kormány áll mindig keresztbe, ahogy Hofi mondta volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.