A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 1992-ben kezdődött mérései óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint idén tavasszal – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a friss munkaerő-piaci adatokat kommentálva.

A KSH pénteken tette közzé, hogy a foglalkoztatottak száma a március és május között eltelt tavaszi hónapokban meghaladta a 4 millió 165 ezret, ezzel 102 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt.

Czomba Sándor megállapította, hogy területi különbségek továbbra is vannak ugyan, de a tendenciák javulók. A versenyszektorban másfél éve folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. Fontos az is, hogy ezzel párhuzamosan a munkanélküliség is csökken, a ráta március-májusban 7,1 százalék volt, így jó esély van arra, hogy 7 százalék alá csökkenjen a mutató – vélekedett az államtitkár.

Kiemelte: a 25 év alatti fiatalok munkanélküliségi rátája a 2012-es 29 százalékról idén 17,8 százalékra csökkent, nem azért, mert elvándorolnak, hanem mert sokan új munkahelyet találtak, jelenleg 250 ezer 25 éven aluli fiatal dolgozik Magyarországon.

A fiatalok foglalkoztatására kedvezően hatott az Első Munkahely Garancia Program, a jövőben pedig legalább 20 ezer fiatal jut ideiglenesen munkához a diákmunkaprogramok keretében – tette hozzá.

A gazdaság növekedésével párhuzamosan, a versenyszféra munkaerőigényének kielégítésével tovább javítható a fiatalok munkanélküliségi rátája – vélekedett az államtitkár.

Czomba Sándor végezetül kifejtette: úgy tűnik, jó évet fog zárni az agrárium is, hiszen a feldolgozóipar után a mezőgazdaságban tudtak leginkább elhelyezkedni a munkakeresők.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Sanyikám ! Az is " magyar siker ", hogy a 3 családi házadból
kettöt kiadtál, és elfelejtetted beirni az ebböl származó bevételt
a vagyonnyilatkozatodba ??? Amnéziás harácsoló vagy, mint
a legtöbb kormánypárti csókos !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A combos kerek képű mikulás jó nagyokat tud hazudni az biztos!!!
Január
A mezőgazdaságot és a feldolgozó ipart pedig kéretik kihagyni a győzelmi jelentésből.
Több okból is. Erősen időjárás függő az ágazat. A jó évről majd nyilatkoznak a termelők, a felvásárlási árak a bányászbéka fenekénél ragadtak, Pl. az 50 Ft/kg-os meggy felvásárlási ár egyáltalán nem jó évet sejtett. Ebben a felvásárlási árban legfeljebb a szedés költségei vannak elismerve. Hol van a többi költségelem elismerve az árban, ki fizeti meg a növény ápolás. védelem nem kis költségeit? Hol van a föld hozama?
Majd az üzletekben a konzervált meggy kilónkénti ára pedig 1000 Ft-ot fog kóstálni. Ki nyeli le az 50 és az 1000 Ft közötti különbséget? Ez így megy évek óta.
Tehát gondolkodjon az úr mielőtt nyilatkozik, nem mindenki retardált hülye még az országban.
nemjoezigy
te emberforma! Ha igaz amit mond a fidesskdnp propaganda, hogy növekedett az (igazi) munkahelyek száma, -ismétlem, ha igaz- akkor is ott van a fizetések nagysága! Az átlag dolgozói fizetésekből nem lehet megélni, nem, hogy gyarapodni!
A vezetők fizetését, juttatásait kéretik nem beleszámolni az átlagjövedelmekbe!
Desischado
Szemét féreg. Hazudik, mintha könyvből olvasná. Csökkent a munkanélküliség? Ja igen, a közmunkával, ami rabszolgamunka éhbérért! Ennek sincs gerince, soha nem is volt!
Tényfeltáró
@Desischado: Meg már nem is lesz. Az egész ürge egy nagy lódítás, puhapöcs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.