Hende Csaba belenézett a távcsövébe és azt találta mondani, hogy:

"2010 óta jelentősen javult a magyar légierő helyzete"

Ez még akkor is érdekes, ha a műszaki személyzet létszámáról, a több és jobb kiképzésről beszélt. A remek helyzetet mi sem bizonyítja jobban, mint az itt, itt és itt történt Gripen-balesetek.

Bele sem merünk gondolni, mi lenne, ha nem javult volna a helyzet.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a pali olyan mint az egyszeri hülye fél egykor ,,EGYRE HÜLYÉBB,,!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ehhez szerintem nincs is mit hozzátenni, a cikk tökéletes.
eszegfu
Ő nem szintévesztő, hanem eszköztévesztő! Távcső helyett vagy "varázsgömbbe", vagy valami fenéknek látszó tárgyba nézett bele, és igy jött ki ez az "eredmény".
solidedge
Hende konkrétan arra gondolt, hogy minél kevesebb a repülőgép, annál kisebb a baj velük.
papa.49
Ez a pali olyan mint az egyszeri hülye fél egykor ,,EGYRE HÜLYÉBB,,!!!
nyanya001
Vicces is lehetne, közben emberéletek forogtak, forognak kockán
te tartalékos hadibarom !
Hellcat
Jól van na...hazudott...fideszes szokás nem kell meglepődni.
Clavigo
A titkárnő-punci ránőtt a szemére...Szorgos népünk meg eltartja ezt az idiótát...Ezt is.
lampa laz
Ha a kupakot is levette volna a távcsőről, meglátja a problémát is.
papa.49
@lampa laz: Sőt ha a távcső nélkül nézelődne még esetleg látna is valamit, de így csak a benti kurva nagy sötétséget látja!!!
Clavigo
@papa.49: :) Az meg úgy is belülről áramlik..:)
Clavigo
@lampa laz: Milyen problémát lát ?? Maximum azt,hogy nem forog a malac a nyárson.
Clavigo
Ez a F@cckalap vajon tudja azt,,hogy lezúgott 2 Grippen,,meg egy "kiképző kávédaráló " ??
papa.49
@Clavigo: Mi meg azt látnánk szívesebben ha őt forgatná a malac a nyárson...
papa.49
@Clavigo: A ,,bekupakolt távcsőben ez nem látható!!!
Fradigege
Hende Csabika félrebeszél és nem lát a nagy szerelemtől. Kicsinykis szőrős gombócom.
Clavigo
@papa.49: Sajnos legfőbb Hadurunk ,úgy tájékozódik,,mint egy kiszántott egér..Elképzeltem,,hogy Napoleon találkozik ezzel az Izével...Csak nézne...Kijaf@ccom ez a Mócsing ??
Toby
Mióta tudjuk, hogy a negatív novekedés is novekedés, azóta egy hende hanta csablicsek sem lóg ki a teheccséges társulatból ! Az a jó a HM bársonyszékében, hogy bármekkora hülye is beleülhet !
Vizual
A lezuhant tábornok is alig repült, gyakorlatlanok. Igy takarékos ágazat a hadügy. Most majd meglátjuk a kerítés kapcsán.
Lackó50
A kupak fent maradt a távcsövön és olyan sötét volt, hogy rögtön álmodozni kezdett.
justhpeter
Jó mélyen gondoljunk bele: Ha ez a hatökör a miniszter, vajon akik a fegyvereket kezelik azok normálisabbak ? Vagy még nagyobb a baj ?
világlátó
A NATO ba belépés előtt volt néhány érdemes javaslat. Többek között éppen az, hogy mi nem tartunk fenn légierőt, azaz még tizen egynéhány vadászgépet sem. Ezt a feladatot lássa el a NATO. Mi pedig adunk hozzá néhány repteret, szakszolgálatot.Nem ez történt. Nem kellett a mindenkivel kompatibilis F-105-ös sem, Orbán Viktor csak azért is a Gripenek mellett döntött, nem ismerve annak képességeit, fogyatékosságait, pl.a fegyverzet kérdésében.De ha már így döntött, vállalni kell a kiképzést, fenntartás ésegyéb járulékos költséget is. Vannak dolgok, amit nem lehet elspórolni. Ami pedig a jelen helyzetet illeti, a főnöknek nem lehet azt mondani hogy tévedett, inkább haljon meg a pilóta. Ha a főnök nem szereti hallani a rossz híreket, hát mondjunk neki csak örömhíreket. Tiszta Ceausecu Romániája és Kim dzsong ül Észak Koreája ez.Hende jó volt a polgári körök megszervezésében, de a neki való tárca a Nemzeti Együttműködés Rendszere államtitkársága való.A Honvédelmi tárca, bármennyire is csontig lerágcsálta azt a fidesz katonának való, aki csak a tényeket, a számokat és a feladatot látja, a következményeket prognosztizálja és fogalmaz meg javaslatot a döntéshez. Aki ezt nem így látja, súlyos következményekkel kell számolnia, többek között büntetőjogi következményekkel is. Itt tehát nem csak Hende a felelős, hanem a teljes kormány is, de legfőképpen Orbán Viktor miniszterelnök. A vezérkari főnök pedig egyet tehet, kérheti felmentését, mert az ő felelőssége a helyzetelemzés, a pontos számítások és az előzetes intézkedések megtétele előtt jelentés a miniszternek.Ha ezekre nem kap pontos és helyes válaszokat, nem köteles vállalni a felelősséget.Ugyanakkor köteles mindent megtenni a honvédség iránt érzett felelőssége miatt a helyzet feltárására, a felelősség hordozójának felszólítására a félrebillent helyzet helyreállítására.
rugacs
Ebből a cikkből egyértelműen kiderül, hogy kamu és összevágás itt minden!! A kép ugyanis legalább 2 vagy több éve készült!!!
A hozzászólás is nyilván régebbi, mint azt a cikk állítja!!!
Egyesek abból csinálnak poénokat, hogy régi képeket és szövegeket összevágnak és úgy adják ki, mintha friss hír lenne.
Szélhámosok mind egy szálig, az itteni nép meg mindenre vevő, a hülyeségre főleg.
eugen4402
Most őszintén, az Ő helyében ti mit mondanátok? Hogy mióta átvettük a kormányzást, azóta rohad minden? Dehogy!!! Ameddig a gépek rendben voltak, meg se kellett szólalnia, csakhogy változott a helyzet: valamit mondani kellett. Naná, hogy jelentősen javult a légierő helyzete IS. Hiszen minden jelentősen javult, jól mondom fideszesek? :-)
iskolakerülő
@papa.49: 13:32. Elég neki a sötétség, azt sem tudja segítség nélkül feldolgozni:)
Vizual
Szerintem megint nem vette le a lencsevédőt ! Rugacsnak igaza van. Hamis itt minden. De teljesen mindegy, recseg ropog az egész miskulancia. Olyan harmad, negyedrendű ország lettünk, egy feudális hatalmat gyakorló maffiával. És ha már 500 évig sem sikerült háborút nyernünk, most sem fogunk. És meg is érdemeljük.
Anna Mária
Ez a Hende is egy semmihez sem értő senki.
oni
Nekem csak egy kérdésem volna: A fő-főkatona hende csabika dagadék le tud futni 1 kilométert, hogy közben nem esik össze, és nem kel újraéleszteni?
És EZ mondja meg, hogy ki mit csináljon!?
Baszódjál meg hende csabika!
Clavigo
@Horizont: ...Lehet,,Vitykánál ""morzsolgat " a Nemzet Hadibarma"..
Senara
Pilóták név nélkül cáfolták a hőszerelmes távcsövest ...A negyedik generációs vadászgép nem autó, hogy egyszerre lehessen nyomni a gázt és a féket. Ráadásul az elektronika sohasem kapcsol ki. Vagyis minden bizonnyal nem rendeltetésszerűen működött, ha nem tudta koordinálni a gép működését – tehát a baleset oka a pilóták szerint műszaki hiba...a Csehországi balesettel kapcsolatban cáfolták
hetöndöe
@világlátó: Azért azt nem hinném,hogy az F105 bent volt a kínálatban,valószínűleg elírtad.Bár látván a Gripenek "kiemelkedő" teljesítményét,az ember fejében megfordul az is,hogy talán jobban jártunk volna a 30 éve kivont F-105-el.:-))))
világlátó
@hetöndöe: Mark Palmer korabeli nagykövet tüsténkedett F-105 -ös ügyben, még a döntés előtt.A részleteket nyilvánvalóan én nem tudom. Felmerült, aztán eltűnt az osztrák arisztokrata megvesztegetési ügye Gripen ügyben, erről sem tudunk. Azt viszont tudjuk, hogy a repült órák száma, a kanadai kiképzettség fenntartása, sőt fejlesztése, a géppark ellenőrzése, annak minden részletében / svédekkel konzultációtól az utolsó műszeres ellenőrzésig /hiánya alkalomszerüen megjelenik a sajtóban itt - ott.
Ami a lényeg, Hende kompetenciája mindenre kiterjed, nem a főnöke hátsó fele elérhetősége iránt, hanem a rá bízott magyar honvédség mindennapos felkészültsége, ellátása iránt kellene nagyobb odaadást tanusítania. Ha ehhez nincs képessége, legyen kapcsolata azokkal a katonákkal, akik viszont az adott területek csúcsán vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.