Elévülés miatt elutasította a feljelentést és nem nyomoz a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság annak a Pannonhalmi Főapátságban több mint tíz éve történt cselekménysorozatnak az ügyében, amelyben a főapát kiskorú veszélyeztetése miatt belső vizsgálatot indított – közölte a főapátság pénteken az MTI-vel. 

A közlemény szerint a belső vizsgálat minden információját, beleértve a sértettek nyilatkozatait is átadták a rendőrségnek.

A főapátság május 25-én közölte, hogy egy több mint tíz éve történt cselekménysorozattal kapcsolatban tavaly októberben belső vizsgálatot kezdeményezett Várszegi Asztrik főapát egy szerzetes-nevelőtanár ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Az érintett szerzetes az eljárás következtében elhagyta a bencés rendet.

A közlemény akkor úgy fogalmazott, hogy Várszegi Asztrik "az érintettnél személyesen járt el, minden szükséges támogatást megadott" és "körültekintő egyházi kivizsgálást folytattak le, amelyről a Vatikán illetékes hivatalát is értesítették".

A tájékoztatás szerint a főapátság kiemelten fontosnak tartja, hogy átvilágítsa a múltját és a visszaéléseket feldolgozza. A feltárás mellett a vizsgálatnak a jóvátétel és a megelőzés is a célja. A dokumentum szerint a Pannonhalmi Bencés Gimnázium időközben az UNICEF szakmai irányelveinek megfelelő gyermekvédelmi intézkedéseket vezetett be.

Takács Zoltán, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek este azt közölte az MTI-vel: a kiskorú veszélyeztetése miatt hivatalból elrendelt feljelentés kiegészítési eljárást csütörtökön befejezték, és a feljelentést a cselekmény büntethetőségének elévülése miatt elutasították.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
@verum: Nem keresztény a szentem - mármint "pistapapa" - csak rettentő bunkó, primitív, s megfürdött a gyűlölet-emulzióban, s nem tudja lemosni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
@pistapapa: Második mondatban sikerült burkoltan zsidóznod .Ne szerénykedj máskor ha buddhisták a téma akkor is tedd ezt :-(
eugen4402
@pistapapa: Ha Vatikánba vetne a sors, vizsgáld meg Ferenc pápa vesszejét is, megvan-é rajta minden alkatrész?
Hofipisti
@verum: Nem keresztény a szentem - mármint "pistapapa" - csak rettentő bunkó, primitív, s megfürdött a gyűlölet-emulzióban, s nem tudja lemosni.
vadsanca
Más esetben is elévülne ennyi idő után? Vagy az álszent papok kivételt képeznek?
mate03
@vadsanca:! Isten és a párt megbocsájt!De én nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.