A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát. 

Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vasárnapi tisztavató ünnepségén, a budai Várban azt is elmondta: Magyarország ebben a helyzetben is teljesíti nemzetközi kötelezettségeit és gondoskodik a menekültekről. Sok gazdasági migráns azonban kihasználja a kaotikus helyzetet, és törvénytelenül próbál az unióba jutni – tette hozzá.

Kiemelte, éppen ezért nagy szükség van a rendvédelmi szervek képzettségére, szolgálatkészségére. A hivatásos állománynak egyszerre kell garantálnia az ország biztonságát és minden itt élő jogát – mondta, hozzátéve, a július 1-jétől hatályba lépő törvényváltozások erkölcsileg és anyagilag is növelik a rendvédelmi dolgozók elismerését.

Az új jogszabályban foglalt életpályamodell ugyanis – a tudás, a teljesítmény és a tapasztalat figyelembevételével – folyamatos előmenetelt garantál, az illetményrendszer reformja pedig 2019-ig átlagosan 50 százalékos bérnövekedést biztosít a hivatásos állománynak – fejtette ki a belügyminiszter.

Pintér Sándor hangsúlyozta: a kormány nem változtatta meg azt a 2010-ben megfogalmazott célját, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, ahol ugyanakkor minden törvényszegő "érezze fenyegetve magát".

Csak a rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és zárkózhat fel az EU vezető országaihoz – jelentette ki a tárcavezető.

Az ünnepségen 150 végzős hallgató a Szent Korona másolata, a történelmi zászlók és a tábornoki kar előtt tett esküt. Az idei az első olyan tisztavatás, ahol a résztvevők már az NKE rendészeti tudományi karán kezdték meg tanulmányaikat, továbbá most elsőként szereztek oklevelet azok a szakemberek, akik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban dolgozhatnak majd.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
A rend és a társadalmi béke fontosságát a tilosban parkoló, s a presszóban kávézó rendőrtől az ügyészség Matolcsyék "tudatukat el nem érő" jövedelmével kapcsolatos állásfoglalásáig hosszú listában lehetne összefoglani.
Kívánnám a most végzett rendvédelmi tiszteknek, hogy egy olyan szervezetben legyen szerencséjük szolgálni, ahol nem a politikusok kiszolgálása, hanem a jog, az erkölcs és szakmájuk széleskörű ismerete lenne az első.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@troppauerhumer: Amit feltettél nagyon tanulságos, és egyben megmutatja azt is miért baszik rá a kisember arra hogy igazat mond, HÁT PONT EZÉRT, HA NYILVÁNVALÓAN HAZUDSZ MEGÚSZOD, HA IGAZAT MONDASZ MEG RÁKETTYINTESZ, ENNYI!!!
justhpeter
Nyilvánvalóan nem egy a véleményünk Pinocsettel a rendről. Nem is lenne baj a dologból, csakhogy amit ő rendnek gondol, abból én nem kérek. Mert ugye a kormány lophat, az a választó, aki megválasztotta nem. A kormány hazudozhat össze vissza, a de a választó nem.
Hab a tortán az a mocsokság, amikor a kormány a választóra hivatkozva teszi azt, amit annak nem szabad.
Én meg hiába várom, hogy a beígért két hét míg rend lesz leteljen. Ilyen hosszú két hetem már régen volt, ugye Pinocset ?
Desischado
Kell a hóhérnak pintér olajszőke sanya bá "rendje"! Neki az a rend, hogy nekik mindent lehet, nekünk meg semmit! A nagy kénköves pokolba is elmehet a rendjével együtt!
kamazuka
"ahol ugyanakkor minden törvényszegő "érezze fenyegetve magát".,,

...és az hogyan lehetséges,hogy egy közszolga,a törvényfelett álljon!
Szerintem érezze fenyegetve magát az, aki a gumicsontot szorongatja!
Anna Mária
@magyarbakancs: Rendet éppenhogy nem diktatúrában lehet csinálni.
Csak meg kell nézni a nyugat-európai demokráciákat: mindenhol rend van.
magyarbakancs
@Anna Mária: Ott sincs klasszikus rend csak más az emberek mentalitása mint itt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.