Még pénteken haza repült több magyar turista is Tunéziából, ahol aznap két terrorista nyitott tüzet a strandolókra Szúszában. A BorsOnline a reptéren szólaltatta meg őket.

Teljes sokkban vagyunk most is, minket is agyonlőhettek volna. Reggel még ott feküdtünk a tengerparton, aztán jöttek a hírek

- mondta egy férfi, aki Facebookon értesült a támadásról és azt is hozzá tette:

Kérdeztük a szállodai személyzetet, mi a helyzet, mert senki nem jött tájékoztatni minket, hogy életveszélyben lehetünk. Próbáltak nyugtatgatni, azt mondták, minden rendben van, elmúlt a veszély. Biztosan ki volt adva nekik, hogy ezt kell mondani. De rögtön azzal próbáltak érvelni, hogy magyarok nem haltak meg. Ezt mégis hogy gondolták? Huszonhét ember az huszonhét ember, teljesen mindegy, milyen nemzetiségűek!

Egy Tunéziába rendszeresen visszajáró pár azt mesélte az újságnak, az ország készülhetett arra, hogy valamilyen fegyveres merénylet történhet. Ugyanis azt tapasztalták, hogy a városban előző este gépfegyveres állásokat alakítottak ki, a szállodájukban szintenként álltak biztonsági őrök, míg a vízpartra is éjjel-nappal négyen-öten vigyáztak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@verum: 11:58
Addig is a bolti tolvajok elfogásával lesz elfoglalva.
Fradigege
Ez teljesen adta magát. Líbiában örjöngenek az arabok, Algéria teljesen megbízhatatlan. Röhögve átevickélhetnek ezek az állatok. A legzsengébb húsifalatkák a nyugat-európai piperkőc turisták. Nem az első eset. Egyiptomban is sváci turistákat lőttek halomra még régen. Már akkor nagyívben elkerülöm az ilyen lepratelepeket, mint Észak-Afrika. +menjen nyáron ilyen helyre, aki mazohista. Reménytelen az egész. Teljesen megbízhatatlanok. Azért kellett diktatúrába kényszeríteni ezeket. Máshogyan nem lehet kezelni őket. Szerintem idehaza sokkal jobb helyek vannak. A homokos tengerpart halál unalmas.
micfild
@Fradigege: Algériát miért gondolod megbizhatatlannak?
Csak kiváncsi vagyok, amugy eszem ágában sincs egyik Európán kivüli államba sem betenni a lábamat.
Fradigege
@micfild: Kb. 1 éve egy francia turistát fejeztek le. Láttam a videót. Ugyanolyan, mint a többi+határos Tunéziával.
micfild
@Fradigege: értem..
minap olvastam el algériában élő magyar nő blogját.. a ramandánról.
olyan mértékben nézi le az európai nőket, ami már vérlázitó. pedig ő is európai és magyar... de arab lett a férje, hát akkor már pont olyanná kell válni mint azok.
Fradigege
Bécsben lakik a barátom. 4 gyereke van. Most a legkissebb gyerekért harcolnak az óvónénik, mert már olyan mértékű a bevándorló óvódás gyerekek számaránya. Mert ő legalább fehér és európai. Napi probléma az óvónőknek, hogy a kisemigráns kölökök egyáltalán emberszámba vegyék az óvónénit, mert otthon így nevelik őket. Ezt látja. Ilyen alapvető problémák vannak már alacsonyabb társadalmi szintenken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.