A közbeszerzési törvény megszegésére hivatkozva, ismeretlen tettes ellen ügyészségi feljelentést tesz az LMP a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó plakátkampány tendereztetése ügyében.

Az ellenzéki párt jogi lépését Hadházy Ákos, az LMP elnökségi tagja jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy a jogszabályok értelmében a 300 millió forintos plakátkampány esetében nyílt pályázatot kellett volna kiírni, a hirdetményes tárgyalásos tender helyett, amelyen – közlése szerint – Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szomszédjának cége is részt vett.

Hadházy Ákos úgy fogalmazott, vannak olyan "faék egyszerűségű" ügyek, amikor az ügyészség nem utasíthatja el a feljelentést. A kabinet sürgősségre vonatkozó védekezése ráadásul nem állja meg a helyét – mondta az ellenzéki politikus –, mivel a kormánynak volt ideje megtervezni kampányát.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
senkit nem érdekel a kormányban, hogy mit sejt az LMP...jelenthetnek ott, azt , annál, akinél csak akarnak.. tipikus fingreszeléssé vált már az ilyen panasz..

le van minden vajazva.
Anna Mária
Hadházy Ákos nagyon jó fej.
Remélem, elér valamit ebben az ügyben is.
justhpeter
@Anna Mária: A remény hal meg utoljára.
Anna Mária
@justhpeter: Lesz még Magyar Köztársaság!
Freewolf
Az LMP sejt! Hűha! Csirkebélből jósoltattak maguknak? Netán Szél Berni jósnőhöz ment?
Nevetséges egy cincogás az egész katyvaszuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.