Nemrég utasította el az ügyészség a DK Matolcsy György ellen tett feljelentését. Az ok az volt, hogy a hatóságok szerint a jegybank alapítványától kapott pénz nem jövedelemként jelent meg az MNB-elnök "tudatában", így jogilag nem aggályos, hogy nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában. A DK most újabb "turpisságra" bukkant, ami miatt feljelentést tesznek.

A Nemzeti Bank elnöke és alelnöke, Gerhardt Ferenc korábban azt állította, hogy a jegybank saját alapítványainál viselt tisztségeik után járó, milliós havi tiszteletdíjakat jótékony célra ajánlották fel. Ezt azonban, mivel bevallandó jövedelemről van szó – törvényellenesen – nem tüntették fel vagyonnyilatkozataikban. Most kiderült, hogy májusban módosították a vagyonnyilatkozatokat, immár beleírták ezeket a pénzeket is (...).

(...) A módosított vagyonnyilatkozatból az is látszik, hogy Matolcsy nem a teljes összeget utalta tovább, hanem fel is vette a tiszteletdíj egy részét. Ha ez így van, márpedig a módosított adatsor számai erre utalnak, akkor az ügyészség álláspontja – amivel a DK feljelentének elutasítását indokolták – nem tartható. Matolcsy, tehát hazudott, amikor azt mondta, hogy a teljes összeg jótékony célra ment. Az ügyészség hazudott, amikor azt mondta, Matolcsy nem lehetett tudatánál, amikor nem vallotta be a jövedelmet, hiszen egy továbbutalás csak tudatos cselekedet lehet, ráadásul a pénz egy részét megtartotta, ami szintén nem megy tudatos döntés nélkül. Itt van tehát a hamis vagyonnyilatkozat, a be nem vallott jövedelem és az adócsalás gyanúja.

- írta a párt közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Jaj hát nem értik meg a söralátét nagyságú bevallásra már nem fért fel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@mate03: Na látod, épp erről beszéltem! Mi az, hogy te osztod a lapot? :-)))))))))) Itt ahhoz szólok hozzá, amihez akarok, nem kell az engedélyedre várnom! Nem fogsz válaszolni? Nagyon le leszek sújtva! Épp az ilyen árokásók miatt tartunk ott, ahol vagyunk, ezért nem lehet normális párbeszéd, mert az csak normálisok között működik! A gyűlölködők mindent elkövetnek, nehogy már egy párbeszéd kialakulhasson! Örülök, hogy rájöttem, te is közéjük tartozol. Akkor ki is a sunyi most?
Abzug62
@Freewolf: Na, ez a mai 08:47-es üzije megint tükrözi emelkedett lelkivilágát!
Abzug62
@Freewolf: Ezt, gondolom magáról írta: "Épp az ilyen árokásók miatt tartunk ott, ahol vagyunk, ezért nem lehet normális párbeszéd, mert az csak normálisok között működik!" Na, nem a normálisakra, az árokásókra gondolok, csak hogy egyértelmű legyen...
mate03
@Freewolf:! Mindig tudtam hogy nem vagy kerek!Dehogy ennyire!?
almosd
Csak az nincs tudatánál aki tudatmodositó szereket szed, vagy káposztalé van a fejében.
Desischado
@Mirabilis: Priviben jelentkezz nálam, ne tűnj el!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.