Sokba kerülhet majd, ha valaki meg akarja tudni, mire költi a közpénzt a kormány – számolt be az RTL Klub híradója.

Korábban közérdekű adatigénylés után derült ki például az, hogyan bírálta el a trafikpályázatokat a kormány, vagy hogy miért fizettek milliárdokat a Századvég Alapítványnak.

Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni."

Elvtársak!

Ha jól tudom a minisztériumi dolgozók a mi adónkból kapják a fizetésüket tehát már meg vannak fizetve. Akkor az adatigénylőknek miért is kell fizetni elvtársak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@JAJMÁR: Hogy hol fog tartani 20-30 év múlva? Attól tartok, azt én már nem fogom megérni (bár ki tudja). Mindenesetre jelenleg nem látom a komplex hatásosságát annak sem, ha összefonódnának ezek az alternatív energiák, mert mint már írtam is, nagyon költségesek lennének minden téren, és nálunk az időjárás túl szélsőséges. Egyelőre csak az atomenergia az, amely minden téren a maximumot tudja nyújtani a maga veszélyei mellett persze.
JAJMÁR
@szandokan: 00:03 Ez valószínűleg így van. Elfogadom. Én sem tudom, hogy megérem-e, és meg tudjuk-e beszélni 20-30 év múlva, hogy jó döntés született, vagy sem, de vajon a gyerekeink, az unokáink igen?

Láttam egy filmet, se a címére nem emlékszem, se a történetére - valószínűleg egy olcsó akciófilm volt - csak a végére, de azt nem tudom elfelejteni.
A lényeg, hogy hatalmas atomrobbanás történt a földön, és hiába voltak teljesen épen maradt területek, a sugárzást senki nem élhette túl. Mindenki tudta, hogy napjai vannak hátra, a kormány pedig kis kapszulákat osztott ki, amelyben méreg volt, hogy az emberek megmeneküljenek a szenvedéstől. Már nem volt értelme múzeumban őrizni a csodálatos remekműveket sem, az emberek körbevették magukat szépséggel, és amikor már muszáj volt, ki a családjával, ki a szerelmével, ki a legfinomabb bor mellett bevette ezt a kapszulát. Az utolsó képek: Mozart zenéje szól, a csodálatos festmények, építészeti alkotások és műremekek, a borok, a ruhák, az (autók) sértetlenek, de soha többet senki meg nem csodálhatja, még a madár se az idők végezetéig!

Tényleg az számít, hogy valakiknek még több milliárdjai legyenek, és hogy a lehető legolcsóbban és maximumot nyújtson egy atomerőmű?

A másik probléma, hogy én nem bízom ezekben az emberekben, és sajnos egyre inkább látszik, hogy ez a beruházás csak a pénzről szól.
Abzug62
@Csizmás Kond:Csakhogy: ne már a maga elvtársai döntsék el, hogy mi a közérdek! Ők ezt a fogalmat nem ismerik!
Abzug62
@eszegfu: június 30., 07:20 : Teljesen egyetértünk, mint már annyiszor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.