A szerdai Szeged környéki razzia során közel 1000 menedékkérőt gyűjtött össze a rendőrség a röszkei idegenrendészeti előállítóba. Köztük volt egy olyan nő is, aki nyolc hónapos terhesként vághatott neki a veszélyes útnak.

Az afgán nőnél a szegedi határrendészet kirendeltség épületében indult meg a szülés, onnan mentőautóval szállították kórházba – írja a hvg.hu.

A zöldhatáron keresztül, a háborús viszonyok elől menekülő nők között egyáltalán nem szokatlan a kisbabákkal érkezők. A lap forrása szerint körülbelül egy hete egy anya és 5 napos csecsemője érkezett be hozzájuk.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
A kis mázlista!Ő már magyar állampolgáságot szerzett.
Gratulálunk az édesanyának és további szerencsés utat is kívánunk neki egyben, mert ha itt marad akkor egész életében csak sok sok adót fog fizetni,és 4 évente bűnözői klánokra szavazhat!
Úgy hogy hajrá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Anna Mária: Három verzióban is elolvastam az anyakönyvezést az itt született de nem magyar anya gyermekének is kérhet magyar állam polgárságot.
Anna Mária
@szaboria1: Bizonyos feltételek fennállása esetén igen. A feltételeket az állampolgárságról szóló törvény tartalmazza.
szaboria1
@Anna Mária: Az meg többet foglalkozik ha magyar anya külföldön szüli meg a gyermekét. Régen úgy volt ahol születik ottani állampolgár lesz első sorban. A volt pesti szomszédom amerikai felségjelű repülőn szült és így amerikai állampolgárságú lett a gyerek. Itthon meg tortúra volt, hogy megkapja a magyart is.
Anna Mária
@szaboria1: Régen sem volt másképp, ugyanis a magyar állampolgársági törvény egyes különleges esetek kivételével figyelmen kívül hagyja a születés helyét.

Az USA állampolgársági törvénye szerint az USA felségterületén születő baba automatikusan, azonnal megkapja az USA állampolgárságát, legyenek a szülei a világ bármely más országának állampolgárai.
Mézike
@JAJMÁR: nem kezdek ismét linkelni uniós illetve , magyar honosítási szabályokat. Olvasd végig amiket az éjjel linkeltem.
Mézike
@Tekla: Ez így van. Ha pedig "hazahurcolkodik" Mármint ide haza , kap egy csomó visszanemtéritendő támogatást. Lakhatás, és egyebek.
Mit kaptál te, vagy én? Vagy mit kapnak a mostani fiatalok?
Kölcsönt uzsorakamatra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.