Bár eddig mindig azt mondták, a magyar szakemberek tudása ellensúlyozza a magyar kórházak hiányosságait, egy friss felmérés szerint ez koránt sincs így – írja a Blikk.

A EuroHope hét országra kiterjedő vizsgálata szerint hónapról hónapra egyre többen halnak meg a kórházakban. A KSH friss felmérése pedig azt mutatta, hogy 2015 első negyedévében 15 százalékkal többen hunytak el, mint egy évvel korábban ugyanekkor. 

A Magyar Kórházszövetség már három éve is azt mondta, egyetlen hazai kórház sem felel meg a betegbiztonságot garantáló minimumfeltételeknek.

A statisztikai számok a lap cikke szerint azt mutatják, hogy öt éven belül több ember hal meg gyógyintézményben összeszedett fertőzésben, mint rákban.

"Míg Európa más országaiban, például Franciaországban 4-5 beteg jut egy ápolóra, itthon ez a szám 15-20-30! Sőt! Nem ritka, hogy éjszakai műszakban egyetlen ügyeletes ápoló „felügyel" akár 60 betegre is." – mondta a FESZ elnöke, Kiss László.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A " kosztévére " van 80 milliárd a kórházaknak 60 milliárdos konszolidáció !
A stadionokra szintén milliárdok jutnak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@prime777: Tudod, ha nem védem őket körömszakadtáig, akkor azt mondják, csak be akarom csapni megint az itt kommentelőket. Én nagy Fideszesként léptem be ide, és már nem is igazán tudnék más lenni, és nem is fogadnák el tőlem a bírálatokat. Azért neked megsúgom, az ilyen Habony, Mészáros féléket ki nem állhatom, ahogy az álszent KDNP - t is a pokolba küldeném.
szandokan
@mate03: Az kétségtelen, hogy ne kelljen max. csak egy vizsgálatra bemenni (mondjuk vérvétel), és utána jönni haza. Hosszabb időre befeküdni meg csak ha van pénzed.
mate03
@szandokan: Sajnos igazad van! Több mint 2-hónapot töltöttem az Uzsokiban,úgy hogy van rálátásom!
szandokan
@mate03: Két hónapot? Az bármilyen kórházban kemény. Mi volt veled?
mate03
@szandokan:! 35-sugárkezelés,a tokomra.Egyébként életemben nem dohányoztam!Július hetedikén kel befeküdnöm 3 napra,kontroll minta vételre.Az Mr-már nem mutat ki daganatot ,úgyhogy reménykedem!
szandokan
@mate03: Akkor reméljük a legjobbakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.