Az Európai Beruházási Bank (EIB) 500 millió eurós hitelt nyújt Magyarországnak – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) meghívójából.

A hitelszerződést Baranyay László, az EIB alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn írja alá.

Baranyay László egy áprilisi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az EIB 2014-ben 756 millió euró összegű új hitelszerződést írt alá magyarországi projektek finanszírozására, miközben a folyósítások elérték a 891 millió eurót.

A 2013-ban aláírt hitelszerződések összege 753 millió euró, a folyósításoké 962 millió euró volt. A folyósítások összege az elmúlt két évben meghaladta az aláírt hitelszerződésekét – ismertette akkor az alelnök.

Megemlítette azt is, az EIB-nél arra számítanak, hogy az utóbbiak volumene az idén megduplázódik, a 2014-től kezdődő uniós költségvetési periódus támogatásainak kiegészítő finanszírozására ugyanis 2015-ben kötik meg a szerződéseket.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha ,,olyan erős cölöp,, lábakon áll a gazdaság valóban minek!!!
Fiúk ti már megint hazudtok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Azoknak a nyalogány fidesznyikeknek tanácsolom, akik 3 éves öreg luxusautóikat szeretnék kicserélni egy vadi újra, további "melléképületeket" szeretnének hozzáépíteni a luxusputrikhoz, hogy kézkrémmel vastagon kenjék be tenyereiket, nehogy a dörzsöléstől leváljon a bőr !
1magyar
Na már megint a nyakunkba veszik fel a hitelt, miközben elosztják maguk között.
Na lehet szülni a gyerekeket rabszolgának!!!
m.macskosz
@Dr. Felipe: @justhpeter: Árnyalatnyi különbség csupán, hogy --bár Kádár is eladósította az országot--, de nem voltak hajléktalanok, éhezők, 3 forint volt a kenyér és az, aki dolgozott, megélt. Nem volt milliárdos, de nem kellett napi 10-12 órát dolgoznia, hogy el tudja tartani a családját. Akkor még elég volt sok családban egy kereső, hogy két gyereket elláthassanak. Az árak egyre nőnek, a jövedelmek reálszinten ennek megfelelően inkább stagnálnak, de inkább csökkennek. Egyesek azt sem tudják mire költség azokat az adóforintokat, amiket a Kádár érában nem is ismertek, de nem is mások fizették be nekik...
1magyar
@m.macskosz: Töredéke volt az adósság a mostaninak. Itt már gazdagok és nincstelenek vannak.
25 év alatt a politikusokból,vezetőkből milliárdosok lettek, van egy szűk réteg aki kiszolgálja őket a nép nyomorgatásában és a szegények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.