A kettős adóztatás elkerülését és az adóztatás kijátszásának megakadályozását célzó adóegyezményt kötött Magyarország és a Liechtensteini Hercegség – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel. 

A megállapodást magyar részről Nagy István Liechtensteinbe is akkreditált svájci nagykövet, a hercegség nevében Adrian Hasler miniszterelnök látta el kézjegyével.

Az NGM közleménye szerint az egyezmény meghatározza, hogy az egyes jövedelem- és a vagyontípusokat milyen körben adóztathatják, kizárva a kettős adóztatást, illetve az együttműködés egyúttal az adóelkerülés elleni küzdelem területén is hatékony eszköz.

Az egyezmény tartalmazza a Magyarország számára fontos garanciális szabályokat, így az adóhatóságok közötti adóügyi információcsere lehetőségét, amely teljes körű, azaz a banktitokra is kiterjedő adóügyi információcserét biztosít. A megállapodás egyrészt alkalmas lehet az esetleges adóoptimalizálók kiszűrésére, és a kedvezményeket is korlátozza, amivel megelőzhető az adóegyezmény előnyeinek célzott kihasználása az adózók részéről.

Az NGM közleményében azt is kiemelte, hogy a kettős adóztatást magyar-liechtensteini viszonylatban kizáró egyezmény megkötése vonzóbb befektetési környezetet teremthet mindkét ország befektetői számára, hozzájárulhat a gazdasági kapcsolatok élénküléséhez, a tőkebefektetések növekedéséhez.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kettős adóztatás elkerüléséről Magyarország és Liechtenstein között még 2014-ben kezdődtek meg a tárgyalások.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Sokra megyünk vele. Szerintem a NAV most is tudja, ki, hogyan csal.
Ha olyan, akit nem akar büntetni, akkor nem fog.
kamazuka
Engem momentán a Buenos Aires,Caracas,Saó Pauló,Santiagó,de Chile,Bankjaiban bankolók adatai jobban érdekelnek.No nem azért mert kíváncsi lennék,de hogy közpénz is fialhat egy két helyen ,az tuti.
soljanka
Sokra megyünk vele. Szerintem a NAV most is tudja, ki, hogyan csal.
Ha olyan, akit nem akar büntetni, akkor nem fog.
KERKA
@kamazuka: Lehet, hogy a karcagi Marcsika is ott fialtatja a közpénzt. Ami kézen-közön eltünt, Marcsikával együtt:))
Macskaszem
Orbán és a maffia többi tagja Svájcban bankol, az ő vagyonuk biztonságban van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.